Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαός να αντιπαλέψει το μνημόνιο Τσίπρα που είναι αντιλαϊκή-ταξική συμφωνία (VIDEO)

Το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα είναι μία καθαρά αντιλαϊκή ταξική συμφωνία, που χωρίς καμία αυταπάτη και με κάθε τρόπο πρέπει να αντιπαλέψει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός μέσα από την οργάνωση της πάλης και των αγώνων τους.
Αυτό επεσήμανε ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλοςκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στην ομιλία του στις επιτροπές της Βουλής, προσθέτοντας ότι το 3ο μνημόνιο, αποτελεί συνέχεια των δύο προηγούμενων που ψήφισαν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και μετά η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Η συμφωνία διατηρεί το σύνολο των μέτρων των δύο πρώτων μνημονίων, μάλιστα επισπεύδει την εφαρμογή μέτρων που δεν είχαν υλοποιηθεί ενώ προβλέπει την επιβολή και νέων μέτρων. Κλιμακώνει την φοροεπιδρομή σε εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα, διατηρεί τα χαράτσια και επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους. Την ίδια ώρα, διατηρεί τις προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο και τα όποια μέτρα προβλέπει, ουσιαστικά αποτελούν τη χρυσόσκονη για να εξατήσει τον ελληνικό λαό περί «δίκαιης φορολόγησης».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος επεσήμανε ότι το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που δεν τόλμησαν να πάρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τη χρησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως «αριστερής δύναμης» στο αστικό σύστημα: Να λαμβάνει μέτρα που συμβάλλουν στην κερδοφορία των μονοπωλίων και καθιστούν πολύ φθηνή την εργατική δύναμη και την ίδια ώρα να εγκλωβίζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να χειραγωγεί τη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση. Ανάλογα τα παραδείγματα, πρόσθεσε, για το ρόλο που επιφυλάσσει ο καπιταλισμός στις «αριστερές κυβερνήσεις» στην Ιταλία, τη Γαλλία, την Κύπρο και αλλού.
Χαρακτήρισε βολικό άλλοθι τη στάση των διαφωνούντων μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ αφού έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα για την αντιλαϊκή πολιτική και τώρα είναι χρήσιμη για τμήματα του κεφαλαίου.
Η μόνη ρεαλιστική φιλολαϊκή διέξοδος, υπογράμμισε ο κομμουνιστής βουλευτής, είναι η πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής με κεντρικό σχεδιασμό, μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ. Απαιτείται η κλιμάκωση του αγώνα της εργατικής τάξης με το βάθεμα του πολιτικού προσανατολισμού σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος. 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget