Ν. Καραθανασόπουλος: Η μεταφορά του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας σημαίνει συρρίκνωσή του (VIDEO)

Να μη γίνει μεταφορά του Περιφερειακού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πάτρας στο «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή σχετικής Ερώτησης του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τον κίνδυνο ολοκληρωτικής κατάργησης του μοναδικού πνευμονολογικού νοσοκομείου σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Υπενθύμισε ότι προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ διακήρυσσε ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί ή να μεταφερθεί.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει η μεταφορά του νοσοκομείου διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα σημάνει την αναβάθμισή του. Ωστόσο, αναφερόμενος στις σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, επικαλέστηκε την αυξημένη δημοσιονομική δυσκολία, για να ξεκαθαρίσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να τις καλύψει και γι' αυτό προκρίνει τη μεταφορά.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος στη δευτερολογία του επισήμανε ότι η μεταφορά του νοσοκομείου στο «Άγιος Ανδρέας» θα σημάνει τη συρρίκνωσή του, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά τα υπάρχοντα κρεβάτια θα μειωθούν από 50 που είναι σήμερα στα 26. «Αντί να φροντίσετε να συνεχιστεί εκεί η λειτουργία για να μην έχουμε περικοπές κλινών, το αφήνετε στην τύχη του», σημείωσε ακόμα, εκφράζοντας την ανησυχία του για την τύχη του κτιρίου μετά τη μεταφορά του νοσοκομείου.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget