Παραλίγο να χαρακτηρίσουν ακόμα και το ΔΝΤ φιλανθρωπική οργάνωση

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η επιχείρηση που έχει στήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσα και από τη λεγόμενη «Επιτροπή αλήθειας για το χρέος», για τον αποπροσανατολισμό του λαού με διάφορες θεωρίες περί «νεοφιλελεύθερης προσαρμογής», «κατάχρησης», «αστοχιών» και «παρανομιών» των «εταίρων», όταν το χρέος και τα μνημόνια φέρνουν ατόφια τη σφραγίδα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γιατί το χρέος δημιουργείται από το κρατικό χρήμα, που δίνεται αφειδώς στο κεφάλαιο για επενδύσεις, από τους τεράστιους στρατιωτικούς ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, από τις κρατικές επενδύσεις σε υποδομές σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.
Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας «λογιστικής και νομικής» παρουσιάστηκαν σε διήμερη φιέστα στη Βουλή, με πρωτοβουλία της προέδρου της, Ζωής Κωνσταντοπούλου, και με συνέντευξη Τύπου χτες των συντελεστών της.
Στο κείμενο, εξάλλου, σημειώνεται: «Ολα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Εκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα, παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων της Ελλάδας».
Και συνεχίζει: «Το χρέος παραμένει ο γνώμονας της νεοφιλελεύθερης προσαρμογής, που οδήγησε στη βαθύτερη και πιο μακρόχρονη ύφεση σε ευρωπαϊκό έδαφος και σε καιρό ειρήνης». Επομένως, ο πρώτος «ένοχος» είναι το νεοφιλελεύθερο μείγμα διαχείρισης και όχι οι ανάγκες του κεφαλαίου που υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση.
Στα πορίσματα, τα οποία χωρίζονται σε 9 κεφάλαια, αναφέρεται για παράδειγμα: «Το χρέος προς το ΔΝΤ πρέπει να χαρακτηριστεί παράνομο, διότι η σύναψή του έγινε κατά παράβαση του καταστατικού του ίδιου του ΔΝΤ» και επειδή «το ΔΝΤ γνώριζε ότι τα μέτρα τα οποία επέβαλλαν οι πολιτικές του, ήταν αντιδημοκρατικά και αναποτελεσματικά και θα οδηγούσαν σε σοβαρές παραβιάσεις των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων». Λες και το ΔΝΤ είναι καμιά φιλανθρωπική οργάνωση που παραστράτησε!
Ακόμα σημειώνεται: «Το χρέος προς τους ιδιώτες δανειστές πρέπει να θεωρηθεί παράνομο, διότι οι ιδιωτικές τράπεζες έδρασαν ανεύθυνα». Αντίστοιχα είναι τα «πορίσματα» και για την ΕΚΤ, «η οποία παραβίασε τις αρμοδιότητές της»!
Οσον αφορά τη μη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, είπε ότι «κάθε κράτος έχει νόμιμο δικαίωμα να επικαλείται την ύπαρξη κατάστασης ανάγκης σε εξαιρετικές περιστάσεις, προκειμένου να διαφυλάξει ουσιώδη συμφέροντα (...). Τα κράτη έχουν δικαίωμα να κηρύξουν μονομερώς πτώχευση, όταν δεν είναι βιώσιμη η εξυπηρέτηση του χρέους, στην οποία περίπτωση δεν διαπράττουν διεθνώς παράνομη πράξη και επομένως δε φέρουν ευθύνη».
Ετσι, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση έχει πει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις προς τους δανειστές, έρχεται η Ζωή Κωνσταντοπούλου να δημιουργήσει άλλοθι μη πληρωμής του χρέους. Εξάλλου, οι νομικές διαδικασίες είναι σαν το «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»...

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget