Ερώτηση του ΚΚΕ για την «προσωπική διαφορά» δημοσίων υπαλλήλων

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης για την «προσωπική διαφορά» δημοσίων υπαλλήλων. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: "Προσωπική Διαφορά" δημοσίων υπαλλήλων
Το υπουργείο Οικονομικών με το υπ’ αριθμ. 2/3057/ΔΕΠ (23-03-2015) έγγραφό του δηλώνει ότι η "προσωπική διαφορά" σε όσους εργαζόμενους του Δημοσίου έχουν μεταταγεί ή μεταφερθεί καταργείται, με αποτέλεσμα να υπάρχει νέα σοβαρή μείωση στους μισθούς τους. Μάλιστα στο τέλος του εγγράφου αναφέρεται ότι αποδοχές που έχουν καταβληθεί ως προσωπική διαφορά μετά την 1-11-2011 θα αναζητούνται. Με τον τρόπο αυτό εργαζόμενοι οι οποίοι μετατάχθηκαν ή μπήκαν στη διαδικασία της ενδο-αυτοδιοικητικής κινητικότητας βρίσκονται αυτή τη στιγμή ζημιωμένοι καθώς βλέπουν περικοπές στο μισθό τους ακόμα και ως εκατό ευρώ και συγχρόνως τους ζητούνται και τα αναδρομικά από την προσωπική διαφορά. Και όλα αυτά ενώ τους διαβεβαίωναν ότι δεν θα υποστούν καμία αρνητική συνέπεια αν κάνουν μετάταξη. Ήδη το μέτρο αυτό εφαρμόζεται στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ερωτάται η κυβέρνηση, αν προτίθεται να μην προχωρήσει στη μείωση αυτή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και αν θα αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο για το συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να κατοχυρώσει την "προσωπική διαφορά"». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget