Γ. Βαρουφάκης: Καλούμε σε γρήγορη διαπραγμάτευση σε επίπεδο αρχηγών

Σε γρήγορη διαπραγμάτευση σε επίπεδο αρχηγών καλεί η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση διαισθανόμενη την ιστορική στιγμή κάλεσε τους εταίρους να προβούμε σε μία γρήγορη διαπραγμάτευση σε επίπεδο υπουργών ή καλύτερα αρχηγών κρατών. Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς αλλά είναι αρκετός για αμοιβαία επωφελή λύση».
Αν και οι δανειστές δηλώνουν πως αναμένουν αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση ο Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως μόλις κατά 0,5% του ΑΕΠ είναι η απόσταση που απέχουν οι προτάσεις της κυβέρνησης από εκείνες των δανειστών και ισχυρίστηκε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία διότι στην προηγούμενη συνάντηση οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν είχαν εξουσιοδότηση να διαπραγματευθούν.
Ανέφερε πως το προεδρείο του Eurogroup επέλεξε να επισημάνει τις ευθύνες μόνο της ελληνικής πλευράς και όχι τις ευθύνες όλων των πλευρών και πρόσθεσε ότι δεν είναι η ώρα της απόδοσης ευθυνών. Δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε στο Eurogroup ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων χωρίς να διευκρινίσει αν προσήλθε με νεότερη πρόταση στο Eurogroup. 
Στην Αθήνα κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν με αφορμή πρωτοσέλιδα ότι «υπάρχει σχέδιο άσκοπης και τεχνητής φυγής κεφαλαίων με στόχο την πρόκληση αναταραχής και οικονομικής αποσταθεροποίησης». 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget