ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ «Οι βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν τη συμφωνία»

«Η κυβέρνηση έχει δώσει εξετάσεις και μάλλον απέτυχε στη διαπραγματευτική της τακτική. Για εμάς, η συμφωνία έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα, μέχρι το τέλος Μάρτη», σημείωσε ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας χτες στη «Deutsche Welle». «Ομως, ακόμη και μια κακή συμφωνία είναι καλύτερη από την απουσία συμφωνίας αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε και επανέλαβε ότι «εάν ο πρωθυπουργός συμφωνήσει με τους εταίρους μας σε μια συμφωνία, δε θα κωλυσιεργήσουμε άλλο. Οι 17 βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουν αυτή τη συμφωνία».
Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «θα υπάρχει μια μικρή συμφωνία, η οποία θα μας οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη συμφωνία μετά από κάποιο διάστημα». Ερωτηθείς, δε, σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, απάντησε πως «οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια», συμπλήρωσε ωστόσο ότι «αν ο Αλ. Τσίπρας αδυνατεί να δώσει μια λύση, αν εξαρτάται πάρα πολύ η καθημερινή του κυβερνητική πρακτική από κάποιες παράταιρες συνιστώσες, οι οποίες τον τραβούν πότε προς την ακροδεξιά, πότε προς την ακροαριστερά, τότε να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να προσφύγει στις εκλογές».
Κάνοντας και προτάσεις για το πώς μπορεί να κλείσει η συμφωνία, ζήτησε «να κόψουμε τις πρόωρες συντάξεις σε αυτή τη χώρα» και «να βάλουμε ένα όριο στις ανώτερες συντάξεις».
Μιλώντας προχτές βράδυ στον ΑΝΤ1, σκιαγράφησε το «ψητό» που αναμένουν τα ντόπια μονοπώλια, άμα τη υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές: «Ο κ. Γιούνκερ μού αποκάλυψε ότιμπορεί να εξασφαλίσει στην Ελλάδα 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020». Σκιαγράφησε, επίσης, το κυβερνητικό σχήμα που θα μπορούσε το Ποτάμι να μετάσχει: «Διεκδικούμε την προοδευτική κυβερνητική προοπτική για το καλό των περισσοτέρων, χωρίς ακροδεξιούς και ακροαριστερούς» είπε.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget