Σύνοδος κορυφής τη Δευτέρα για την Ελλάδα, χωρίς συμφωνία έληξε το Eurogroup

Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης για την Ελλάδα συγκαλεί τη Δευτέρα το βράδυ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτν Τουσκ, ενώ χωρίς συμφωνία έληξε η συνεδρίαση του Eurogroup με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να κάνει λόγο για «τελευταία ευκαιρία».
Σε δηλώσεις τους μετά τη συνεδρίαση του Γιούροκρουπ οιΓ. ΝτάισελμπλουμΠ. ΜοσκοβισίΚρ. Λαγκάρντ και Κλ. Ρένγκλινγκ ανέφεραν πως περιμένουν αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία χαρακτηρίζοντας λογικές τις προτάσεις που έχουν καταθέσει οι δανειστές.
Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε πως έχει σημειωθεί «πολύ μικρή πρόοδος μεταξύ των θεσμών και της Ελλάδας. Ελάχιστος χρόνος απομένει και δεν είμαστε κοντά σε συμφωνία». Ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να βρεθεί λυση και να παραταθεί το πρόγραμμα» ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει «αξιόπιστες προτάσεις».
Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, δήλωσε ότι είναι «εντελώς λογικές οι προτάσεις των Θερμών» και πως «αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν έρθει στα χέρια μας». Χαρακτήρισε «δυσχερή και πολύ ανησυχητική» την κατάσταση και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση «να προσέλθει σοβαρά στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων λέγοντας πως «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας».
Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε πως «περιμένουμε, είμαστε σε κατάσταση αναμονής», πρόσθεσε οτι «οι θεσμοί συνέταξαν λογικές προτάσεις που χαλαρώνουν αυτά που στο παρελθόν θεωρούνταν σφιχτά». Σημείωσε ότι οι δανειστές περιμένουν «απτές προτάσεις που αυτές που εμείς έχουμε συντάξει». Δήλωσε επίσης ότι «οι ομάδες του ΔΝΤ είναι διαθέσιμες να εργαστούν όσο χρειαστεί».
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε πως τα συμφωνημένα ποσά για την Ελλάδα διαθέσιμα έως τις 30 Ιούνη.  

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget