Γ. Δραγασάκης: Η συμφωνία με τους δανειστές θα κλείσει εγκαίρως

Η συμφωνία με τους πιστωτές θα κλείσει εγκαίρως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Γιάννης Δραγασάκης, στο προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και προανήγγειλε νέα τηλεδιάσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζ.Κ Γιούνκερ το Σαββατοκύριακο.
Εξέφρασε της εκτίμησης του ότι είναι πλέον μικρές οι διαφορές επί των αντιλαϊκών μέτρων που προτείνουν κυβέρνηση και δανειστές. Ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015, ενώ για το 2016 προσδιόρισε σε 0,5% του ΑΕΠ την απόσταση που χωρίζει την ελληνική πρόταση από εκείνη των δανειστών.
Η ελληνική κυβέρνηση είχε προτείνει στους δανειστές μέτρα ύψους 3,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος και μέτρα ύψους 5,8 δισ. για το 2016.
Επιπλέον ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει η συμφωνία να κάνει αναφορά στο χρέος και ενημέρωσε τους τραπεζίτες πως έχει υποβληθεί αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την μετακύλιση των αποπληρωμών ύψους 27 δισ. ευρώ τόσο προς ΕΚΤ όσο και προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget