Μπακογιάννη για Επιτροπή Σοφών για τα μνημόνια

Αποδέχεται ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπρας την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συγκρότηση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων, αλλά δεν αποδέχεται το άλλο σκέλος της πρότασης, να μη συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα μνημόνια.
Η Ντόρα Μπακογιάννη είχε προτείνει αντί για εξεταστική επιτροπή να συσταθεί μια επιτροπή από οικονομολόγους, με αντικείμενο τις αδυναμίες των πολιτικών που ασκήθηκαν από το 2009.
Ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς την πρώην υπουργό της ΝΔ αναφέρει πως βρίσκει «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την πρότασή σου για την παράλληλη σύσταση Επιτροπής Διεθνώς Αναγνωρισμένων Οικονομολόγων και διακεκριμένων επιστημόνων, με σκοπό τη μελέτη των αδυναμιών των πολιτικών των μνημονίων» και προσθέτει «δεσμεύομαι να υποστηρίξω την πρότασή σου στην πρόεδρο της Βουλής και ελπίζω στη συνεργασία σου για την υλοποίησή της».
Για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής ο πρωθυπουργός αναφέρει πως «ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει όλες τις πτυχές των γεγονότων και των αποφάσεων που οδήγησαν τη χώρα σε μια τρομακτική περιδίνηση».
Και μέσω της επιστολής προς την Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρωθυπουργός δείχνει πως με την εξεταστική επιτροπή αναζητά άλλοθι για την πολιτική επέκτασης της αντιλαϊκής πολιτικής που βασίζεται στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget