ΡΩΣΙΑ 56 νεκροί αλιεργάτες σε ναυάγιο στην Καμτσάκα 13 αγνοούνται, με ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί

Ενα πολύνεκρο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους σημειώθηκε χτες τα ξημερώματα στην Οχοτσική Θάλασσα της Ρωσίας. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 56 αλιεργατών13είναι οι αγνοούμενοι και 63 οι διασωθέντες, 10 τουλάχιστον σε σοβαρή κατάσταση με συμπτώματα υποθερμίας από τα παγωμένα νερά της θάλασσας κοντά στη χερσόνησο της Καμτσάκα, στο ανατολικό άκρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στο σκάφος «Νταλνίι Βοστόκ», διαστάσεων 103 μέτρων και πλάτους 16 μέτρων, εργαζόταν συνολικά πλήρωμα 132 ατόμων, 81 Ρώσοι και 51 ναυτικοί από άλλες χώρες, όπως τη Μιανμάρ, την Ουκρανία, την Λιθουανία και τα νησιά Βανουάτου. Οπως ανέφερε ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης Αρτούρ Ρετς, οι συνθήκες στην περιοχή ήταν κατά τη διάρκεια του ναυαγίου και εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δυσμενείς, με ισχυρούς ανέμους και τη θερμοκρασία στο νερό, στους -2 βαθμούς Κελσίου, κάτι που δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια για ανεύρεση άλλων επιζώντων.
Ο ίδιος είπε, σε δηλώσεις του στον Τύπο, ότι ερευνώνται τα αίτια αυτής της τραγωδίας και εξετάζονται διάφορες υποθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πλοίο βυθίστηκε πολύ γρήγορα, σε μόλις 15 λεπτά. Στις υποθέσεις που εξετάζονται είναι να ήταν σημαντικά υπερφορτωμένο το σκάφος με αλιεύματα ή και να χτυπήθηκε από κάποιο μεγάλο τμήμα πάγου. Πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από ΜΜΕ της περιοχής, αναφέρουν ότι την ώρα του δυστυχήματος οι αλιεργάτες προσπαθούσαν να ανασύρουν ένα τεράστιο δίχτυ με δεκάδες τόνους αλιεύματα, ενώ γίνεται λόγος και για αξιοποίηση χώρων του σκάφους (έρμα) ως αποθηκευτικών ενώ δε θα έπρεπε, για να εξασφαλίζεται η ισορροπία του.
Το «Νταλνίι Βοστόκ» ναυπηγήθηκε πριν από 26 χρόνια και μέχρι πέρσι αλίευε στη Βαλτική Θάλασσα. Ανήκε στη «Magellan LLC» με έδρα το Νεβέλσκ της Σαχαλίνης και, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, είχε περάσει τεχνικό έλεγχο στα τέλη του 2014 και, όπως ισχυρίστηκε, δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα και κρίθηκε αξιόπλοο.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget