Κίνα - Μογγολία - Ρωσία: Στα σκαριά οι νέοι στρατηγικοί άξονες μεταφορών και εμπορίου

ΤΓουάνγκ Γι στη διάρκεια συνομιλιών που είχε νωρίτερα στο Πεκίνο με τον ομόλογό του από τη Μογγολία,Λούντενγκ Παρεβσάρεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη τετραήμερη επίσκεψη που ολοκληρώνεται αύριο (Παρασκευή).
ην πρόβλεψη πως θα τεθεί σύντομα σε εφαρμογή το σχέδιο για τη δημιουργία του στρατηγικού άξονα μεταφορών που θα συνδέει την Κίνα, τη Μογγολία και τη Ρωσία εξέφρασε σήμερα ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών
«Η δημιουργία ενός τριμερούς οικονομικού διαδρόμου είναι από τα βασικά σημεία της Πρωτοβουλίας για την Οικονομική Ζώνη του νέου Κινέζικου Δρόμου του Μεταξιού» σημείωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στον αρχαίο εμπορικό δρόμο που συνέδεε την Κίνα με την Κεντρική Ασία και την Ευρώπη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣΣ, ο Κινέζος υπουργός εκτίμησε ότι η δημιουργία αυτού του νέου άξονα μεταφορών «θα συνδέσει τρεις χώρες, ανοίγοντας νέο κανάλι συνεργασίας, κατά μήκος της Ευρασίας, δημιουργώντας παράλληλα μία νέα πλατφόρμα κοινής συνεργασίας». Σημείωσε επιπλέον την ύπαρξη άλλων δύο παράλληλων μεγαλεπήβολων σχεδίων για στρατηγικούς διαδρόμους στις μεταφορές όπως αυτός στον άξονα Κίνας - Ινδίας - Μιανμάρ - Μπαγκλαντές και Κίνας - Πακιστάν.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget