Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για τις καταλήψεις με φόντο περισσότερη καταστολή

Δεν έχασε την ευκαιρία ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς να ζητήσει, εμμέσως πλην σαφώς, περισσότερη καταστολή με αφορμή τις καταλήψεις κτιρίων από τους λεγόμενους αντιεξουσιαστές που συνεχίζουν να δίνουν άλλοθι σε πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού.
Σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι «η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή κατάληψη. Η δημόσια ασφάλεια απειλείται καθημερινά» και κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πως «δεν μπορούν να προστατέψουν τη χώρα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «από τον πολύ …"διάλογο με τους κουκουλοφόρους", έχασαν τον έλεγχο στα Πανεπιστήμια, ανέχονται επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, δεν μπορούν να προστατέψουν τη χώρα από τα κύματα λαθρομεταναστών που πολλαπλασιάζονται» και καταλήγει πως «επανέφεραν την ανασφάλεια, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και στον απλό πολίτη».
Σε προσωπικό τόνο απάντησε η κυβέρνηση στον Αντώνη Σαμαρά, με τον εκπρόσωπό τηςΓαβριήλ Σακελλαρίδη να δηλώνει «το ότι ο κ. Σαμαράς επιμένει σε μια εξωφρενική ακροδεξιά κινδυνολογία δεν είναι μόνο λυπηρό για την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και επικίνδυνο για την πολιτική ζωή του τόπου. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι που τροφοδοτούν τη Χρυσή Αυγή».
Πάντως και στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις ειδικά για τα γεγονότα στη Βουλή την Τετάρτη. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «διαμαρτυρία» και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για «εισβολή».
Το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου τόνιζε πως «τα γεγονότα στη Βουλή, αλλά και η κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αλλού δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια διαμαρτυρία και πάλη του λαϊκού κινήματος και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν άλλοθι σε λογικές και πρακτικές καταστολής και αυταρχισμού. Όσοι λοιπόν αναγορεύουν αυτές τις ενέργειες σε "διαμαρτυρία", παίζουν πολύ επικίνδυνα παιχνίδια».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget