Εκατοντάδες στρατιώτες του ουκρανικού στρατού παραδίνονται στις δυνάμεις των ένοπλων πολιτοφυλάκων στην πόλη Ντεμπάλτσεβε, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου των ρωσόφωνων. «Στο Ντεμπάλτσεβε βρίσκεται σε εξέλιξη μαζική παράδοση όπλων από τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι αυτοί ανέρχονται σε εκατοντάδες», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Μαξίμ Λεστσένκο.
Στο Κίεβο, ο Σέμεν Σεμεντσένκο, βουλευτής και διοικητής της παραστρατιωτικής μονάδας Ντόνμπας, υποστήριξε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις άρχισαν να «αποσύρονται» από την πόλη. «Η απόσυρση των δυνάμεων γίνεται κατά οργανωμένο τρόπο. Ο εχθρός προσπαθεί να κόψει τους δρόμους και να εμποδίσει την έξοδο των δυνάμεων», πρόσθεσε.
Νέες απειλές από τις ΗΠΑ
Η κατάληψη του Ντεμπάλτσεβε προκάλεσε τη δυσφορία των ΗΠΑ. Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, καταδίκασε «αυστηρά» την εξέλιξη αυτή, κάνοντας λόγο για «αυτονομιστές που δρουν από κοινού με τις ρωσικές δυνάμεις». Στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο Μπάιντεν δήλωσε πως, αν η Μόσχα συνεχίσει να παραβιάζει τις συμφωνίες του Μινσκ, «το τίμημα για τη Ρωσία θα είναι πιο βαρύ».