Σε 3 χρόνια από τώρα δεν θα μπορούμε να καταβάλλουμε συντάξεις και η κατάσταση στο Ασφαλιστικό θα γίνει μαύρη - κατάμαυρη.
Αυτό δήλωσε ο Γιώργος Ρωμανιάς, γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» την Τρίτη 17 Φλεβάρη. Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτή η χρονική περίοδος μπορεί να μικρύνει, καθώς τα 3 χρόνια από τώρα για την εκδήλωση του προβλήματος στο Ασφαλιστικό τα δίνει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο μεταξύ. Όπως παραδέχτηκε, και τώρα το Ασφαλιστικό βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, αλλά επί του παρόντος το σύστημα μπορεί να καταβάλλει έστω και αυτές τις κουτσουρεμένες συντάξεις που αποδίδει. Προειδοποίησε όμως ότι εάν δεν γίνει άμεσα ριζική παρέμβαση, τότε θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα.
Σε ερώτηση που του έγινε για τους τρόπους και τις πηγές χρηματοδότησης του Ασφαλιστικού, παρέπεμψε στις προτάσεις που ο ίδιος είχε υποβάλει το 2009 για τις 24 πηγές εξεύρεσης πόρων, εξαιρούμενης ωστόσο της τότε πρότασής του για επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, καθώς -όπως είπε- οι συνθήκες του 2009 δεν έχουν καμία σχέση με τις σημερινές.