«Η εργοδοσία της ιδιωτικής κλινικής «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» με την πολιτική της απλήρωτης εργασίας που έχει επιβάλλει εδώ και πέντε χρόνια, έχει οδηγήσει τους δεκάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση», τονίζει  το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών – Γηροκομείων – Εργαστηριών – Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων Αθήνας.
Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Η κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιδεινωθεί αφού ακόμα και τα έναντι έχουν κοπεί.
Επιπρόσθετα το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται απομάκρυνση γιατρών και ασθενών, εντείνοντας την αγωνία των εργαζομένων για κλείσιμο της κλινινικής και οριστικό χασιμο των δεδουλευμένων.
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο πραγματοποίησαν 2 επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις 11 και 12 Φλεβάρη 2015, με αντίστοιχες παραστάσεις στο υπουργείο εργασίας.
Την Τετάρτη 18 Φλεβάρη και τις ώρες 9:00 με 13:00 έχει προγραμματιστεί νέα στάση εργασίας με παράσταση διαμαρτυρίας στην εργοδοσία της κλινικής.
Καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς της ιδιωτικής υγείας να πάρουν αποφάσεις απαίτησης άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων. Να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 18 Φλεβάρη στην εργοδοσία της κλινικής «ΚΥΑΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» και στις πρωτοβουλίες του κλαδικού σωματείου, ώστε με την ενεργή συμμετοχή όλων να ανοίξει ο δρόμος για την οριστική αντιμετώπιση του αίσχους της απλήρωτης εργασίας.
Απαιτούμε:
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Διασφάλιση των θέσεων εργασίας
  • Σταθερή – μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα».