Να εγκλωβίσει τον λαό στα παζάρια που κάνει για λογαριασμό του κεφαλαίου, επιδιώκει η κυβέρνηση.
«Είμαστε στο μέσο μιας ουσιαστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
«Είμαστε σε μια κρίσιμη και ευαίσθητη καμπή της διαπραγμάτευσης, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε αυτόν τον κάβο, που θα μας δώσει δυνατότητες να προχωρήσουμε» είπε, εκφράζοντας αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.
Ζητώντας από τον λαό να στρατευτεί κάτω από ξένες σημαίες, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι η κυβέρνηση περίμενε τη σκληρή στάση και τις δυσκολίες, ίσως να μην περίμενε την «ανάταση» που υπάρχει στη χώρα και την «πατριωτική υπερηφάνεια». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν άλλοι δύο παράγοντες που βοηθούν την ελληνική πλευρά, και αυτοί είναι οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και η θετική στάση από μια σειρά άλλων χωρών. 
Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε να πετύχει η προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα», καθώς και ότι «η προσμονή του λαού μας είναι πολύ μεγάλη».