Εργαζόμενοι ομίλου «Vodafone»: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 25 Ιούνη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 25 Ιούνη οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Vodafone», με απόφαση του επιχειρησιακού σωματείου ΠΑΣΕ «Vodafone» και τη στήριξη του ΣΕΤΗΠ, απαιτώντας την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να σταματήσουν η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης και οι εκβιασμοί της διοίκησης.
Το κλαδικό συνδικάτο ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή του με αφορμή την απεργία σημειώνει:
«Συναδέλφισσα, συνάδελφε στον Όμιλο Vodafone,
Η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ προέβη σε σύσκεψη των εργαζομένων στον Όμιλο το Σάββατο 20/06, με συμμετοχή συναδέλφων από διάφορα κτίρια και τμήματα. Από τις περιγραφές της καθημερινότητας και των προβλημάτων που βιώνει ο καθένας μας, προέκυψε για άλλη μια φορά το ότι τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά. Το αίτιο είναι το ίδιο: Η προσπάθεια του Ομίλου, εν μέσω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, να βελτιώσει τη θέση του απέναντι στους ανταγωνιστές του, να μεγιστοποιήσει την κερδοφορία του. Η συγκεκριμένη προσπάθεια φυσικά επηρεάζει και εμάς -το μόνο που αλλάζει ανά τμήμα είναι το πώς αυτό εκφράζεται. Με κυριολεκτική χρονομέτρησή μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας μας, με δημιουργία κλίματος που αρμόζει σε τηλεπαιχνίδι, με καμπανάκια και χειροκροτήματα, προκειμένου να ξεχάσουμε ότι εργαζόμαστε και τι μισθό παίρνουμε, ως την "οικειοθελή" εργασία πέραν του οκταώρου, τo φόρτο στο σπίτι με τo λάπτοπ και τo vpn.
Το σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Vodafone, όπως και σε κάθε εταιρεία, δεν είμαστε αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Η καθημερινότητά μας, από το τι κοινωνική ασφάλιση έχουμε και το τι μόρφωση λαμβάνουν τα παιδιά μας έως το ύψος του μισθού μας, έχουν διαμορφωθεί από άλλους παράγοντες. Έχουν καθοριστεί από τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την τήρηση όλων των αντιλαϊκών συνθηκών που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου έχουν υπογράψει με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, τα εκατοντάδες πρόσφατα νομοσχέδια που έχουν πάει τις ζωές μας δεκαετίες πίσω.
Όχι άλλο μνημόνιο - Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον Όμιλο σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Το Συνδικάτο μας έχει ήδη προκηρύξει απεργία για την ημέρα που θα ανακοινωθεί η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και των λοιπών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ανεχθούμε άλλο ένα χτύπημα στις ζωές μας, με πρόσχημα το χάος που δήθεν θα επέλθει σε αντίθετη περίπτωση ή οποιοδήποτε άλλο χιλιοειπωμένο ψέμα. Η δική μας απάντηση πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Με πλαίσιο πάλης που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και τις απώλειες που είχαμε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, μακριά από τις λογικές "το μαγαζάκι μου".
Καλούμε κάθε συνάδελφο στον Όμιλο Vodafone να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που το επιχειρησιακό σωματείο ΠΑΣΕ Vodafone έχει προκηρύξει για την Πέμπτη 25 Ιούνη. Να απαιτήσει και να διεκδικήσει:

  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με μισθούς που θα καλύπτουν τις πραγματικές μας ανάγκες.
  • Yπογραφή Eπιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με πεδίο εφαρμογής και διεύρυνση σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο Vodafone με αορίστου σύμβαση εργασίας.
  • Δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό της διοίκησης - Να σταματήσει η δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης. Καμία αντιδραστική παρέμβαση - αλλαγή στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματα.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλη την έκταση των εργασιών.
  • Καμία αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων προς το χειρότερο.
  • Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget