Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Γ. Ομήρου (VIDEO)

Συνάντηση είχε σήμερα στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιαννάκη Ομήρου. 
Στη δήλωσή του ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε: 
«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου, κ. Γιαννάκη Ομήρου, όπου ανταλλάξαμε σκέψεις και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αλλά και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μπροστά στην οικονομική κρίση και την επικείμενη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους. Ως ΚΚΕ επιβεβαιώσαμε την αλληλεγγύη μας και τη σταθερή θέση αρχών απέναντι στο κυπριακό πρόβλημα. Θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση βιώσιμη, με την Κύπρο κυρίαρχη, ανεξάρτητη, πραγματική κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς προστάτες και εγγυητές, με μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, ομόσπονδη, σε έναν κόσμο όπου ο λαός θα είναι κυρίαρχος στη χώρα του και θα μπορεί να ζήσει ελεύθερα και ειρηνικά.
Ταυτόχρονα ενημερώσαμε για την κατάσταση με την οικονομική κρίση και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους υπόλοιπους εταίρους. Επισημάναμε ότι η νέα συμφωνία που επίκειται αυτές τις μέρες να υπογραφεί θα είναι εξίσου αντιλαϊκή με τις προηγούμενες, είναι επώδυνη, προβλέπει μέτρα βάρβαρα για το λαό μας. Ο ελληνικός λαός έχει ματώσει αυτά τα χρόνια με τα προηγούμενα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και βεβαίως θα εξακολουθεί να ματώνει και με τη νέα συμφωνία.
Θεωρούμε ως ΚΚΕ ότι ο λαός μας δεν πρέπει να φοβηθεί τη ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Βεβαίως, θα πρέπει να είναι κουμπωμένος απέναντι στις διάφορες "ρήξεις", που λένε κάποιες πολιτικές δυνάμεις και μέσα από τη σημερινή κυβέρνηση, μια "ρήξη-καρικατούρα" όπως την έχουμε ονομάσει, που αφορά μόνο το νόμισμα, την επιστροφή στη δραχμή, χωρίς καμιά προοπτική ουσιαστικά για το λαό και τον τόπο και με νέα μέτρα που θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει, κατά την άποψή μας, είναι ο ελληνικός λαός να πει κατηγορηματικά "όχι" σε αυτή τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία, να παλέψει για κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, να ζητήσει ανάκτηση των απωλειών του λαϊκού εισοδήματος, που είχε τα χρόνια της κρίσης και βεβαίως σε ρήξη όλα αυτά με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, που σημαίνει πρόγραμμα πάλης για αποδέσμευση, για κοινωνικοποίηση, για μονομερή διαγραφή του χρέους, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».
Ερώτηση δημοσιογράφου
- Κύριε Κουτσούμπα, επειδή κατά την πρόσφατη κάθοδό σας στην Κύπρο στην ομιλία σας είχε επισημανθεί ότι δεν είχατε αναφερθεί στη διζωνικότητα της λύσης, θα θέλατε να μας κάνετε ένα σχόλιο όσον αφορά τις θέσεις του Κόμματος επί αυτού του θέματος;
- Δεν έχει αλλάξει η σταθερή θέση του Κόμματός μας επ’ αυτού. Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω με αφορμή την ερώτησή σας είναι ότι διαφωνούμε με όσες δυνάμεις προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την έννοια της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας για να περάσουν άλλες αντιλήψεις. Ουσιαστικά μιλούν για δύο συνιστώντα κράτη που δεν δίνουν βιώσιμη και σωστή λύση στο κυπριακό ζήτημα.
Σε δηλώσεις προέβη και ο Γ. Ομήρου (Δείτε εδώ βίντεο).



Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget