Παζάρια μέχρι το Eurogroup για να κλείσει η συμφωνία-λαιμητόμος

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της αντιλαϊκής συμφωνίας. 
Η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει ως «κόκκινη γραμμή» τα πολύ σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει η τελευταία της πρόταση.
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνεργάτες του λίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, με αφορμή τις αιτιάσεις των δανειστών. «Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, το ΔΝΤ διαφωνεί με ορισμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όπως η αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, θεωρώντας ότι θα πλήξουν την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για αντανάκλαση της γενικότερης διαμάχης μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων. 
Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί στις 14.00 στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής της ΚομισιόνΖαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αυτή τη στιγμή οι επικεφαλής των τριών ιμπεριαλιστικών οργανισμών συνεδριάζουν μαζί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Στο Eurogroup θα γίνει ό,τι πρέπει! 
Στις 20.00 θα συνεδριάσει το Eurogroup προκειμένου να αποφανθεί για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να κλείσει η συμφωνία.
Το πακέτο των μέτρων που έχει επεξεργαστεί η συγκυβέρνηση φτάνει τα 7,9 δισ. ευρώ και θα επιφέρει ενίσχυση της φοροαφαίμαξης του λαού, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα μέχρι το αποψινό Eurogroup δεν αποκλείεται να «εμπλουτιστεί» ακόμη περισσότερο με βάση τις προτάσεις των δανειστών.
Αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε ότι θα γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Όπως είπε, στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας απόψε στο Eurogroup, ακόμα κι αν χρειαστεί οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεδριάσουν για πολλές ώρες. 
«Πηγαίνουμε για την τελική ευθεία μιας διαπραγμάτευσης, η οποία ελπίζουμε, πασχίζουμε να είναι η τελευταία σε συνθήκες κρίσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης λίγο πριν αναχωρήσει για το Eurogroup.
Προς παράταση του υπάρχοντος προγράμματος; 
O επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, ενώ το Σεπτέμβρη η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης ή κάποια άλλη λύση.
Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης δήλωσε στο «Mega» ότι η κυβέρνηση δεν θα ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος.
Επίσης ανέφερε ότι έχει «κλείσει» το 90% των θεμάτων και σήμερα θα υπάρξει συμφωνία γιατί οι νέες «αξιώσεις» των δανειστών είναι «μικρές λεπτομέρειες» που δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 



Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget