ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ «Θετική» η ύπαρξη νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, «θλιβερό» το μείγμα της

«Παγίδευση» της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας σε βαθύτερη ύφεση «βλέπει» η αξιωματική αντιπολίτευση
«Θετικό» χαρακτηρίζει η ΝΔ το ότι η κυβέρνηση παζαρεύει με τους δανειστές «για πρώτη φορά» με συγκεκριμένα νούμερα, γιατί έτσι «ανοίγει πιθανότητα» για την υπογραφή της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας. Την εγκαλεί, ωστόσο, ότι λόγω της αργοπορίας στα παζάρια της για λογαριασμό του κεφαλαίου, ανέβηκε πολύ ο λογαριασμός, οι φόροι που θα πρέπει να καταβληθούν και οι οποίοι εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση θα «παγιδεύσουν» την εγχώρια καπιταλιστική οικονομία σε βαθύτερη ύφεση.
Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης«Το ότι για πρώτη φορά διαπραγματεύεται επί της ουσίας η κυβέρνηση - δηλαδή με αριθμούς και στοιχεία - είναι θετικό, αλλά είναι και θλιβερό. Είναι θετικό γιατίανοίγει πιθανότητα συμφωνίας, χωρίς την οποία η χώρα καταστρέφεται. Και είναι θλιβερό, γιατί χάθηκαν πέντε μήνες με ψέματα και ο λογαριασμός που θα πληρώσει η χώρα ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη».
«Τη συμφωνία» πρόσθεσε, «θα την κρίνουμε όταν υπάρξει. Η τραγική βέβαια αλήθεια είναι ότι για στόχο πολύ μικρότερο, η κυβέρνηση προτείνει 8πλάσια μέτρα απ' όσα διαπραγματευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση!Και αντικαθιστά μεταρρυθμίσεις με φοροκαταιγίδα, διαλύοντας την ιδιωτική οικονομία υπέρ του μεγάλου κράτους! Αρα τα μέτρα που προτείνει οδηγούν σε νέα ύφεση. Αλλωστε, έχουμε ήδη επιστρέψει στην αύξηση της ανεργίας και στα ελλείμματα». Και κατέληξε: «Παγίδευσαν τη χώρα στο δίλημμα ανάμεσα σε μια πολύ χειρότερη συμφωνία και στην καταστροφή της ρήξης».
Αλλωστε, σε σημείωμα που διένειμαν από τη Συγγρού, αναφέρουν: «Ευτυχώς, την ύστατη ώρα, φαίνεται να αποτρέπεται η εθνική καταστροφή. Ομως, ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ακριβά τις παλινωδίες του κ. Τσίπρα. Ο χρόνος των έξι μηνών που χάθηκαν, ήταν χρήμα. Και για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος οι Ελληνες πολίτες θα πληρώσουν πολλαπλάσιο τίμημα, ύψους, με τα σημερινά δεδομένα, 8 δισ.!».
«Διαλέγουμε ανάμεσα στο κακό και στο χείριστο»
Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΝΔ στην ψηφοφορία στη Βουλή επί της συμφωνίας, λέγεται ότι θα προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.
Στελέχη όπως ο Αδ. Γεωργιάδης έλεγαν χτες ότι βρίσκονται σε «δίλημμα» για το τι πρέπει να κάνουν ως κόμμα. Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας κ.ά. είχαν ταχθεί από προηγούμενα υπέρ της ψήφισης μιας συμφωνίας.
Χαρακτηριστική η τοποθέτηση Δένδια χτες στον τηλεοπτικό «Σκάι»: «Εγώ είμαι από αυτούς πουέλεγα και συνεχίζω να λέω ότι μία πολύ κακή συμφωνία είναι καλύτερη από μία μη συμφωνίαΕίναι όμως μία πολύ κακή συμφωνία. 6,5 δισ. ευρώ παραπάνω από το ανώτατο όριο το οποίο μας ζητούσαν οι εταίροι τον Δεκέμβριο του 2014 και που δεν είναι και απαραίτητο ότι θα γινόταν έτσι».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Καταλογίζω ευθύνη - στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όχι μόνο - γιατί αυτά που πρότεινε στους Ευρωπαίους, προσθέτουν τέτοια βάρη στον ιδιωτικό τομέα που θα μας κατρακυλήσουν σε ύφεση και δευτερογενώς μπορούν να χρειαστούν και χειρότερα μέτρα, αγνοώντας τη ίδια στιγμή πλήρως την "ιερή αγελάδα" του Δημοσίου».
Συμβάλλοντας και αυτός στα κάλπικα διλήμματα για το λαό, πρόσθεσε: «Η εναλλακτική, έτσι όπως ο ΣΥΡΙΖΑ το πήγαινε, ήταν απλώς χειρότερη (...) Εχω να διαλέξω ανάμεσα στο κακό και στο χείριστο. Εξ ανάγκης λοιπόν λέω "ας πάρω τώρα το κακό μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα μου επιτρέψουν να ανατρέψω αυτή τη συνεχή επιβολή βαρών στον ιδιωτικό τομέα"».
Ειδικά για το ποια πρέπει να είναι η στάση της ΝΔ απάντησε: «Επί της αρχής, δηλαδή για το αν πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία, πιστεύω ότι πρέπει να την ψηφίσουμε. Από εκεί και πέρα, επί των άρθρων, είναι θέμα του συγκεκριμένου περιεχομένου που πρέπει να το δούμε».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς,μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες για επαφές με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, και άλλους ξένους ηγέτες, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που θα προηγηθεί της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.




Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget