Εκδήλωση της Ένωσης Γυναικών Λάρισας για τα δικαιώματα των γυναικών σε Υγεία - Πρόνοια (VIDEO)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, η εκδήλωση με θέμα «Μόνες ή οργανωμένες μπροστά στην επίθεση στα δικαιώματά μας στην Υγεία - Πρόνοια» που διοργάνωσε ηΈνωση Γυναικών Λάρισας(μέλος ΟΓΕ).
Την εκδήλωση συντόνιζε ηΚατερίνα Παπαστεργίου, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γυναικών, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε πλούσια συζήτηση.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Αδάμ Μολυβδάς, βιολόγος και υποψήφιος διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε: «Από τη φύση της η γυναίκα επιτελεί έναν ιδιαίτερο βιολογικό ρόλο. Αυτόν της κυοφόρησης και του θηλασμού. Εξαιτίας της πίεσης του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης στους εργαζόμενους, γυναίκες και άντρες, η απόκτηση παιδιών αναβάλλεται για μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις όμως στη φυσιολογική αναπαραγωγή.
(…) Η πολιτεία μάλιστα αντί να πάρει μέτρα προστασίας της μητρότητας, που θα κατέβαζαν την ηλικία τεκνοποίησης, θεσμοθέτησε την κάλυψη της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από τα Ταμεία! Το κόστος δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη, αλλά τα χρήματα αυτά σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην προστασία της μητρότητας. Και όλα αυτά πάντοτε προ κρίσεως».(Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία). 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Κική Καρυώτη, πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας, η οποία από την πλευρά της ανέφερε: «Το ζήτημα της υγείας, και ιδιαίτερα των γυναικών των λαϊκών οικογενειών, αποτελεί διαχρονικά μία από τις βασικές διεκδικήσεις της ΟΓΕ, αλλά και γενικά του παγκόσμιου ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος.
Τα τελευταία χρόνια όμως έχουμε επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των ανατροπών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με το ότι η γυναίκα έχει εξειδικευμένες ανάγκες, που προκύπτουν από το βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, αλλά και την ανισότιμη θέση της στην κοινωνία, μας οδήγησε να διοργανώσουμε καμπάνια για την Υγεία στα τέλη του 2014 και αυτή την εκδήλωση, αλλά και τη συνεχή παρέμβαση του Συλλόγου για το ζήτημα της ΠΦΥ». (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία). 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget