Νέα συνάντηση Τσίπρα - Γιούνκερ - Ντράγκι - Λαγκάρντ για να κλειδώσει η αντιλαϊκή συμφωνία

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για τα σκληρά μέτρα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής της ΚομισιόνΖαν Κλοντ Γιούνκερ, της ΕΚΤΜάριο Ντράγκι και του ΔΝΤΚριστίν Λαγκάρντ.
Στις 20.00 θα συνεδριάσει το Eurogroup προκειμένου να αποφανθεί για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε αύριο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να κλείσει η συμφωνία.
Το πακέτο των μέτρων που έχει επεξεργαστεί η συγκυβέρνηση φτάνει τα 7,9 δισ. ευρώ και θα επιφέρει ενίσχυση της φοροαφαίμαξης του λαού, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα μέχρι το αποψινό Eurogroup δεν αποκλείεται να «εμπλουτιστεί» ακόμη περισσότερο με βάση τις προτάσεις των δανειστών.
Την ίδια ώρα επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια για αντιπαράθεση ΔΝΤ - Ευρωζώνης, που αντανακλά γενικότερους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το ΔΝΤ διαφωνεί με ορισμένες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, θεωρώντας ότι οι νέοι φόροι θα πλήξουν την ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η αποπληρωμή του κρατικού χρέους. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για σημαντική διάσταση απόψεων μεταξύ της Κομισιόν και του ΔΝΤ, αν και εκτιμούν ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί.
O Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι η Ελλάδα χρειάζεται νέα παράταση της τρέχουσας δανειακής σύμβασης, ενώ τον Σεπτέμβρη η ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα στήριξης ή κάποια άλλη λύση.
 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget