ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Παίζει το χαρτί του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου»

Το χαρτί συγκρότησης «φιλοευρωπαϊκού μετώπου» παίζει η ηγεσία της ΝΔ, στην προσπάθειά της να εμφανιστεί ως ο καλύτερος διαχειριστής των στρατηγικών αποφάσεων του ντόπιου κεφαλαίου, για παραμονή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ.
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την προχθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς συναντήθηκε χθες με τον πρώην πρωθυπουργό και πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κ. Σημίτη. Οι δύο άντρες συνομίλησαν για περίπου μία ώρα και κατά πληροφορίες η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την παραπέρα διαχείριση του δημόσιου χρέους, εκτιμήθηκε ότι η κατάσταση είναι οριακή και κατέληξαν στο ότι πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή της χώρας στον ευρωμονόδρομο. Σε αυτή τη βάση, δεν αποκλείεται ο Αντ. Σαμαράς να συναντηθεί την επόμενη βδομάδα και με άλλον έναν πρώην πρωθυπουργό, τον Λ. Παπαδήμο.
Αργότερα χθες το βράδυ, μιλώντας ο Αντ. Σαμαράς στα Τρίκαλα, σε «προσυνδιάσκεψη» της ΝΔ με θέμα «Η Αγροτική Ανάπτυξη και το αύριο της Ελλάδας», επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για «ιδεοληψίες» που στο βωμό ενός «κρατισμού» οδηγούν σε νέα «υφεσιακά» μέτρα», όπως η «υπερφορολόγηση», οι επιπλέον φόροι στην «επιχειρηματικότητα».
Ο Αντ. Σαμαράς προκρίνει την «εθνική συνεννόηση», κυβέρνηση, αξιωματική αντιπολίτευση και άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν στην επιτάχυνση όλων των αναγκαίων μέτρων για την υπογραφή της συμφωνίας, όπως διατήρηση όλων των «μνημονιακών» νόμων, επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων και κατάργηση «πρόωρων» συντάξεων, μέτρα στα οποία συμφωνεί και η κυβέρνηση, με βάση και τις θέσεις που έχει εκφράσει στα παζάρια με τους δανειστές.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget