Αλ. Φλαμπουράρης: Η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει νέα πρόταση

Νέα πρόταση θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η λίστα των αντιλαϊκών μέτρων διευρύνεται συνεχώς.
Μιλώντας στο «Mega» τάχθηκε κατά του σεναρίου της παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου που διακινείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής. 
«Είναι θετικό ότι γίνεται Σύνοδος Κορυφής. Είναι στο πλαίσιο εκείνου που επιδιώκουμε. Να περάσει σε ένα ανώτατο επίπεδο η συζήτηση», είπε, προσθέτοντας όμως ότι τη Δευτέρα «μπορεί να μην έχουμε συμφωνία, σίγουρα δεν θα έχουμε χρεοκοπία». Επίσης εκτίμησε ότι στη Σύνοδο δεν θα τεθεί τελεσίγραφο, αλλά εάν γίνει αυτό ο πρωθυπουργός θα πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα και να το θέσει σε δημοψήφισμα.
Ο Αλ. Φλαμπουράρης ανέφερε ότι εάν υπάρχει πρόβλεψη για μείωση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να κάνει παραχωρήσεις σε κάποια θέματα. Επεσήμανε ότι για τα μέτρα του 2015 υπάρχει συμφωνία, ενώ για το 2016 υπάρχει διαφορά 450 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, μία από τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση είναι να περικοπούν οι πρόωρες συντάξεις από 1.1.2016, με εξαίρεση αυτούς που έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Για τον ΦΠΑ στα τιμολόγια της ΔΕΗ ισχυρίστηκε ότι οι δανειστές θα δεχθούν να μείνει στο 13%.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget