Αλ.Τσίπρας: Θέλουμε η Ελλάδα να καταστεί ένας κόμβος επενδύσεων

Για «μεγάλες δυνατότητες και προκλήσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας μας» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςστη συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμιρ Πούτιν. Πρόσθεσε ότι «έχουμε δυνατότητα μέχρι το Νοέμβριο να επεξεργαστούμε ένα μνημόνιο συνεργασίας για να δούμε πως θα συμβάλουμε καλύτερα σε αυτή».
Την επιδίωξη της κυβέρνηση να καταστεί η Ελλάδα «ένας κόμβος επενδύσεων» εκμεταλλευόμενη την γεωπολιτική της θέση ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στο Οικονομικό Φόρουμ που γίνεται στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.
Παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως πόλο «σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή» συνεπώς κατάλληλη για μπίζνες στην ενέργεια και σε άλλους τομείς ανάφερε ότι «ως χώρα ευρωπαϊκή, μεσογειακή και βαλκανική και ως χώρα της ευρύτερης παρευξείνιας γειτονιάς, επιδιώκει να αποτελέσει μια γέφυρα συνεργασίας για την περιοχή της. Να καταστεί ένας κόμβος επενδύσεων, εμπορίου, ενεργειακής συνεργασίας, μεταφορών, τουρισμού, πολιτιστικών και μορφωτικών ανταλλαγών στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων».
Και πρόσθεσε ότι για να το πετύχει αυτό «σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε την συμμετοχή μας σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους είμαστε μέλη, ως ευρωπαϊκή χώρα.»
Σε οτι αφορά την κρίση στην Ελλάδα ανέφερε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης φουρτούνας» και πως ένας λαός της θάλασσας «δεν φοβάται να ανοιχτεί σε μεγάλα πελάγη, σε καινούργιες θάλασσες προκειμένου να φτάσει σε νέα και πιο ασφαλή λιμάνια».
Επιπλέον ο Αλέξης Τσίπρας ανάφερε «ας μην γελιόμαστε: το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα, δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα. Το πρόβλημα δεν λέγεται Ελλάδα. Το πρόβλημα λέγεται Ευρωζώνη και αφορά την ίδια τη δομή της» και πως «η ΕΕ πρέπει να δείξει αλληλεγγύη και όχι να μείνει κολλημένη στις πολιτικές λιτότητας».
Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας για τον αγωγό
Μνημόνιο συνεργασίας την επέκταση του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου Turkish Stream στην Ελλάδα υπέγραψαν ο υπουργός Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο ρώσος ομόλογός του, Αλεξάντερ Νόβακ.
Σε δηλώσεις του ο Π. Λαφαζανης ανέφερε ότι «η συμφωνία αυτή δεν στρέφεται εναντίον καμιάς τρίτης χώρας, αλλά υποβοηθά το συμφέρον όλων των πλευρών στον ευρωπαϊκό χώρο. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, πράγμα που είναι αποτέλεσμα μιας ανεξάρτητης και πολυδιάστατης ενεργειακής στρατηγικής».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget