Καβάλα: Νέα δίκη σε βάρος ναυτεργατών και άλλων αγωνιζόμενων εργαζομένων

Την αλληλεγγύη της στο Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών ν. Καβάλας και στους διωκόμενους ναυτεργάτες εκφράζει ηΓραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ. Υπενθυμίζεται πως 12 από αυτούς (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) ξανακάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου τη Δευτέρα 22 Ιούνη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θάσου, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ αναφέρει: «Οι αγωνιζόμενοι ναυτεργάτες διώκονται από τη ναυτιλιακή εταιρεία ΝΕΚ συμφερόντων Μητσόπουλου γιατί συμμετείχαν στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ στις 11/4/2012 ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
Οι διώξεις συνδικαλιστών, οι καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους από την ταξική δικαιοσύνη, που συνεχίζεται και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στόχο έχουν την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της συλλογικής πάλης, της απεργίας, το χτύπημα των ταξικών συνδικάτων και των συνδικαλιστών που παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία και το κράτος της, την τρομοκράτηση των εργαζομένων, για να μπορούν ασύδοτοι εργοδότες και κυβέρνηση να κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Πρόκληση και κοροϊδία προς τους διωκόμενους ναυτεργάτες αποτελεί η στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης στο αίτημά τους για παύση κάθε ποινικής δίωξης σε βάρος τους.
Η νομοθετική πρωτοβουλία που ο υπουργός ισχυρίζεται ότι θα πάρει δεν απαλλάσσει τους ναυτεργάτες από τις διώξεις, αναγνωρίζει ότι διαπράττουν έγκλημα όταν απεργούν, όταν αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους και προτείνει τη μετατροπή του από πλημμέλημα σε πταίσμα για να χρυσώσει το χάπι, δίνοντας έτσι αέρα στους εφοπλιστές να συνεχίσουν τις διώξεις σε βάρος των αγωνιζόμενων ναυτεργατών.
Σήμερα είναι ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη προς τους διωκόμενους ναυτεργάτες, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση, ενάντια στο νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει.
Το δίκιο της εργατικής τάξης δεν κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες, κατακτιέται μέσα από την ένταση της ταξικής πάλης, τη συσπείρωση και οργάνωση της εργατικής τάξης σε κάθε τόπο δουλειάς.
Με την πάλη μας μπορούμε να επιβάλουμε το σύνθημα: “Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη”». 
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget