Λ. Κανέλλη: Στην Ειδική Αγωγή επικρατεί «Καιάδας» ελλείψεων (VIDEO)

Να επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (ΤΕΕ) Ειδικής Αγωγής απαίτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή.
Τρεις μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς τα ΕΕΕΕΚ και τα ΤΕΕ υπολειτουργούν εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, ενώ η πλειοψηφία του προσωπικού είναι αναπληρωτές με πεντάμηνες συμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Επίσης τα σχολεία αυτού του είδους είναι ελάχιστα, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μένουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή και θα προγραμματίσει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αν και παραδέχθηκε ότι αυτές οι προσλήψεις δεν θα καλύψουν τις ελλείψεις που υπάρχουν.
Η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι αυτά τα παιδιά έχουν πεταχθεί στον «Καιάδα» των ελλείψεων, καθώς και ότι η συγκυβέρνηση μαζεύει όλα τα αποθεματικά των φορέων, αλλά δεν δίνει χρήματα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Ειδικής Αγωγής. Επίσης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις προσωπικού και τον κάλεσε να καταθέσει τροπολογία για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

902.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget