ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στοχοπροσηλωμένη στη δράση για την υποταγή του λαού

Τις επαφές του στο εξωτερικό συνεχίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, στην προσπάθειά του να αναδείξει εαυτόν ως τον πλέον αξιόπιστο Ελληνα αστό πολιτικό για να συνομιλεί με τους εταίρους και τους πιστωτές, ταυτόχρονα να κάμψει τις φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό της παράταξης και ζητούν αλλαγή ηγεσίας και τακτικής της, προκειμένου να ωφεληθεί από τη φθορά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, ο Σαμαράς βρέθηκε χτες στις Βρυξέλλες προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ιδρύματος «Βιλ. Μάρτενς», όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο είχε κατ' ιδίαν συνάντηση. Την προηγούμενη βδομάδα, είχε βρεθεί στο Στρασβούργο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων, ζητώντας τους να στηρίξουν την ελληνική αστική τάξη στη στρατηγική της επιλογή να παραμείνει εντός ΕΕ και ευρώ.
Σε αυτήν τη βάση, ο Σαμαράς δήλωσε χτες από τις Βρυξέλλες πως στις συνομιλίες του αναφέρθηκε «στην ανάγκη άμεσης εκταμίευσης των κερδών των κεντρικών τραπεζών, τα SΜPs, που είναι 1,9 δισ., που ήταν άλλωστε και μέρος της συμφωνίας, που είχαμε πετύχει το Νοέμβρη του 2012».
Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση «ότι πρέπει, επιτέλους, να σταματήσει τα ψέματα, να σταματήσει τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να προχωρήσει, τις επόμενες μέρες, σε μια συμφωνία. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πια άλλος χρόνος. Πρέπει να προχωρήσει σε συμφωνία».
Συνδιαμορφώνουν κλίμα τρομοκράτησης
Ουσιαστικά, η ηγεσία της ΝΔ, σε συμπαιγνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμβάλλει στην τρομοκράτηση του λαού, στο χαμήλωμα των απαιτήσεών του, συνδιαμορφώνοντας με την κυβέρνηση το κατάλληλο κλίμα για να δεχτεί την επερχόμενη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.
Χαρακτηριστικά και όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης,μιλώντας στον «Alpha 9,89»: «Μετά τους τρεις μήνες έχουν εξαντληθεί όλα τα διαθέσιμα οικονομικά της χώρας και η θέση μας είναι πιο δεινή. Από την πρώτη στιγμή έκαναν λάθος διαπραγμάτευση, δεν πήρανε χρήματα, πήρανε μια παράταση του μνημονίου και η οικονομία ασφυκτιά (...) Εχουμε συγκεκριμένες ημερομηνίες που τρέχουν πια και αν παρέλθουν θα μιλάμε για πράγματα που δεν τα έχουμε ζήσει ποτέ στη χώρα. Ακούω πολλά στελέχη να μιλάνε με ευκολία για πιστωτικό γεγονός (...) Το να φύγεις εκτός του νομίσματος μιλάμε για 80% μείωση του βιοτικού σου επιπέδου, δεν θέλω καν να το συζητάω είναι εκτός ατζέντας», πρόσθεσε.
Αναφερόμενος δε στις δηλώσεις Λαφαζάνη περί ενδεχόμενης παραίτησης της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ αν είναι να περάσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε: «Είπαν ψέματα πριν τις εκλογές, έταξαν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Καλό είναι να πουν στον κόσμο ότι τους κορόιδεψαν και καλό είναι να κλείσουν μια συμφωνία. Είναι πολύ ειλικρινής ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι πρέπει να σηκωθούν να φύγουν», συμπλήρωσε, αναπαράγοντας τη βολική για την ηγεσία της ΝΔ θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης», κάτι που τελευταία αρχίζει να λέγεται ανοιχτά από στελέχη της ΝΔ, όπως ο ευρωβουλευτής της Γ. Κύρτσος.
Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έκανε και ο Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά»: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θα μπορέσει να καταργήσει μέτρα, π.χ. ΕΝΦΙΑ, όχι μόνο δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει προγραμματικές της δεσμεύσεις, π.χ. αύξηση αφορολόγητου ορίου, αλλά μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει και πρόσθετα μέτρα», σημείωσε, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει και νέο μνημόνιο.
Προβληματισμός για τα χαμηλά ποσοστά
Στα εσωκομματικά, πάντως, η αμφισβήτηση Σαμαρά συνεχίζεται. Από διάφορα κέντρα λέγεται ότι ασκούνται πιέσεις στον πρ. πρόεδρο της παράταξης Κ. Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες «διάσωσης» της παράταξης. 'Η ότι γίνεται προσπάθεια συλλογής υπογραφών από βουλευτές και ευρωβουλευτές, ώστε να αιτηθούν έκτακτο συνέδριο κάτι που αρνείται ο Σαμαράς. Επίσης, ότι κουστούμι αρχηγού προβάρουν και στελέχη νεότερης γενιάς όπως οι Απ. Τζιτζικώσταςκαι ο Κ. Μπακογιάννης, σε μια προσπάθεια η παράταξη να αντιπαρατεθεί με τους «σαραντάρηδες» του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα, τις παρεμβάσεις του συνέχισε και ο φερόμενος ως ένας εκ των διεκδικητών της ηγεσίας Ν. Δένδιας που, μιλώντας στα «Παραπολιτικά» είπε: «Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει άθλια, εμείς δεν φαίνεται να αποτελούμε το αντίπαλο δέος. Η ΝΔ διέρχεται φάση υπαρξιακού κινδύνου. Απαιτείται επαναπροσδιορισμός της φυσιογνωμίας της, αλλιώς θα καταστεί πλήρως αδιάφορη ως πολιτική παρουσία στο εκλογικό σώμα. Το μέγεθος της ήττας είναι τόσο μεγάλο, ώστε πρέπει να αλλάξουν όλα. Απλή αλλαγή ηγεσίας, χωρίς αλλαγή φυσιογνωμίας, δεν αρκεί».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget