Ελ. Γερασιμίδου: Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (VIDEO)

Στη δοκιμασμένη συνταγή του «διαίρει και βασίλευε» κατέφυγε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης για να δικαιολογήσει τις περικοπές στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που συζητήθηκε στη Βουλή.
Η βουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου ζήτησε να δοθούν χρήματα για να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και οι άλλες οφειλές της ΕΛΣ. 

Πρόσφατα ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενημέρωσε το σωματείο των εργαζομένων ότι δεν μπορεί να καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη και οι επόμενες μισθοδοσίες, γιατί η πρώτη δόση της κρατικής επιχορήγησης του 2015 δόθηκε «κουτσουρεμένη». Επίσης στους ηθοποιούς που είναι έκτακτοι συνεργάτες οφείλονται δεδουλευμένα από το Σεπτέμβρη του 2014.
Ο Νίκος Ξυδάκης διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί ο μισθός του Απρίλη, αλλά απέφυγε να δεσμευτεί για τις υπόλοιπες οφειλές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ωστόσο, δικαιολόγησε τις περικοπές που έχουν γίνει, με το επιχείρημα ότι δίκαιο είναι να «προσαρμοστούν» οι καλλιτέχνες στις δυσκολίες που περνάει ο υπόλοιπος κόσμος.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget