ΑΠΟ ... ΜΕΡΑ ...... ΣΕ ... ΜΕΡΑ ......

Οι «κόκκινες γραμμές»...
Λέει η κυβέρνηση: «Εχω κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση. Γι' αυτές με εξέλεξε κυβέρνηση ο λαός». Αμέσως μετά, όμως, λέει ότι, αν οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε σημείο που παραβιάζονται αυτές οι «κόκκινες γραμμές», τότε θα προσφύγει σε δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο λαός αν θα υπάρξει συμφωνία με αυτούς τους όρους ή όχι. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο των «κόκκινων γραμμών» της κυβέρνησης, αυτό που προκύπτει είναι ότι τις επινόησε μόνο και μόνο για να κερδίσει τις εκλογές. Για να παραπλανηθεί, δηλαδή, ο κόσμος ότι υπάρχει δυνατότητα με άλλη κυβέρνηση να καταλήξει η διαπραγμάτευση σε αποτέλεσμα που συμφέρει το λαό. Τώρα που επιβεβαιώνεται ότι ούτε τα ψίχουλα που έταζε προεκλογικά δεν μπορεί να υλοποιήσει, το γυρνάει στο «τσάμικο» και λέει ότι πρέπει ο λαός να αποφασίσει για τη συμφωνία, υπό το βάρος των εκβιασμών που κορυφώνονται σε βάρος του απ' όλες τις μεριές. Τι επιβεβαιώνεται; Οτι η μοναδική «κόκκινη γραμμή» της κυβέρνησης είναι το συμφέρον του κεφαλαίου. Και πως δε διστάζει να κάνει το λαό συνένοχο στην υλοποίηση μιας συμφωνίας που του φορτώνει νέα βάρη...
Το... μικρότερο κακό
«Ο κόσμος αυθόρμητα έλεγε προεκλογικά στον Τσίπρα ότι ακόμα και δύο από τα δέκα να κάνει, θα τον στηρίξει». Αυτή ήταν η προκλητική απάντηση του Δ. Παπαδημούλη κατά τη συνέντευξή του στο «Action 24», στη διαπίστωση του δημοσιογράφου ότι η συμφωνία που ετοιμάζεται δε θα έχει καμιά σχέση με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τι δε λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ; Οτι από τις δέκα δεσμεύσεις προς το κεφάλαιο που περιλάμβανε το εν λόγω πρόγραμμα, θα πραγματοποιήσει τις... εκατό. Το γεγονός είναι ένα: Ακόμα και για να αποσύρει τα όποια ψίχουλα θα έδινε η συγκυβέρνηση στους εργαζόμενους αξιοποιεί τις μειωμένες απαιτήσεις, που η ίδια φρόντισε να έχει ο λαός με εκβιασμούς και πιέσεις. Αξιοποιεί τη λογική του «μικρότερου κακού», που φρόντισε να κυριαρχήσει προεκλογικά, για να τη στρέψει πάλι ενάντια στους εργαζόμενους. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κυνικά, προετοιμάζει το λαό για τα χειρότερα, επιβεβαιώνοντας την επισήμανση του ΚΚΕ ότι η επιλογή του μικρότερου κακού φέρνει πιο κοντά το χειρότερο σενάριο. Γι' αυτό γρήγορα πρέπει η εργατική τάξη να χαράξει το δικό της δρόμο, χωρίς εκπτώσεις από τις διεκδικήσεις της, να ανακάμψει η ίδια και όχι το κεφάλαιο.
Πολυγλωσσία
Πολυγλωσσία αποδίδουν στην κυβέρνηση διάφοροι σχολιογράφοι, γιατί ο ένας υπουργός λέει πως είναι ώρα για πολιτική λύση στη διαπραγμάτευση με την τρόικα κι ο άλλος ότι το θέμα είναι τεχνικό και πρέπει να λυθεί στα κλιμάκια που συζητούν. Μικρή είναι η διαφορά για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα. Η ουσία είναι ότι η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει αντιλαϊκούς όρους και δεσμεύσεις, μέτρα που είτε υλοποιηθούν όλα άμεσα είτε ορισμένα αφεθούν για αργότερα δεν θα αλλάξει τίποτα ουσιαστικό για τη ζωή τους. Αντίθετα, η λεγόμενη πολυγλωσσία βολεύει ώστε να προκαλείται η κατάλληλη σύγχυση, μέσα σε ένα περιβάλλον όπου συνυπάρχουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις μαζί με ένα κλίμα φόβου και εκβιασμού. Εστι ώστε να εξασφαλιστεί η λαϊκή συναίνεση.
Συνεχίζεται το «φλερτ»;
Με τη συμμετοχή και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, υπόδικου Χρ. Παππά, συγκληθεί χτες το λεγόμενο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στην πρώτη συνεδρίασή του επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σημειωτέον, επί προηγούμενης συγκυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή δεν προσκαλούνταν σε τέτοιες συνεδριάσεις. Για να δικαιολογήσει την απόφασή του αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, επικαλέστηκε το γεγονός ότι «το προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή». Συνεχίζονται έτσι το «μασάζ» από πλευράς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους νεοναζί και η προσπάθεια αποκάθαρσης της εικόνας τους, ώστε να παίξουν το δικό τους ρόλο στις παραπέρα διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget