ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Τα δίνει «όλα», προκειμένου να «πάρει ρευστότητα» για το κεφάλαιο

Για συμφωνία «πακέτο», που να καλύπτει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος απ' τα επίδικα της διαπραγμάτευσης, μίλησε χτες, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Σακελλαρίδης. Οπως είπε, η κυβέρνηση θέλει συμφωνία πάνω στα ζητήματα όπου έχει καταγραφεί κοινό έδαφος και παραπομπή των υπολοίπων σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων. Απέφυγε να απαντήσει ως προς το αν υπάρχει εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, όπως δηλώνουν κυβερνητικοί παράγοντες, δηλώνοντας «δεν θα το έλεγα εμπλοκή» και πως «η πλευρά των δανειστών έχει πολλές συνιστώσες».
Η «πρεμούρα» της κυβέρνησης δεν είναι άλλη απ' την εξεύρεση τρόπου άρσης της «χρηματοπιστωτικής ασφυξίας». «Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση συζητάει. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στη διαπραγμάτευση. Σκοπός είναι να υπάρξει αυτή η συμφωνία που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος από τα επίδικα ζητήματα. Μπορεί μέσα στο Μάη, τον Ιούνη να φτάσουμε σε μια συνολική συμφωνία. Η πρόοδος που έχει γίνει να αποτελέσει διαβατήριο για χαλάρωση της πολιτικής που ασκείται ως προς τη ρευστότητα», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαμαρτυρόμενος πως ενώ η κυβέρνηση πληρώνει τις δόσεις του χρέους, «την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις των δανειστών με βάση τη δανειακή σύμβαση δεν τηρούνται». Σε επισήμανση δημοσιογράφου ότι η δανειακή σύμβαση είναι διαθέσιμη εφόσον συνοδεύεται από μνημόνιο που εφαρμόζεται, ο Γ. Σακελλαρίδης επέλεξε αντί άλλης απάντησης μισόλογα και υπεκφυγές, ισχυριζόμενος ότι είναι άλλο πράγμα το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση.
Μεταρρυθμίσεις σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες
Σε ερώτηση, αν η καταβολή των δόσεων συνιστά αναγνώριση του χρέους για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη θέση ότι δεν είναι βιώσιμο, ο Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξετάσει στον καιρό του το ζήτημα του χρέους και του τρόπου διευθέτησής του, εγκαταλείποντας τη θέση για διαγραφή μέρους του.
Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις διαμήνυσε στους «εταίρους» πως αυτές δεν μπορούν να προχωρήσουν υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας τον αντιλαϊκό τους χαρακτήρα σημείωσε πως πρόκειται για μεταρρυθμίσεις στις οποίες «όλοι συμφωνούν» και υπάρχει σύγκλιση με τις Βρυξέλλες.
Ο Γ. Σακελλαρίδης απαντώντας και στις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συμφωνία που θα κλειστεί θα έχει τη στήριξη του συνόλου της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ανοιχτό άφησε, τέλος, το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών αρκούμενος να δηλώσει ότι «η κυβέρνηση δε φοβάται το λαό».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget