ΠΑΣΟΚ Κατηγορεί την κυβέρνηση για χειρισμούς και έλλειψη συναίνεσης

«Να πει καθαρά και υπεύθυνα στη Βουλή των Ελλήνων και στον ελληνικό λαό τι πρόκειται να συμβεί στη χώρα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», ζητά από τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, συμβάλλοντας κι αυτός από την πλευρά του στην τρομοκράτηση του λαού ώστε να δεχτεί τα νέα σκληρά μέτρα του ευρωμονόδρομου. Ταυτόχρονα, βάζει θέμα ακόμα και σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τις εξελίξεις στα παζάρια με τους δανειστές, στα οποία διεκδικεί κάποιο ρόλο για το κόμμα του και τον ίδιο. Επιπλέον, κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη συναίνεσης στα βασικά ζητούμενα του ντόπιου κεφαλαίου.
Συγκεκριμένα, ο Βενιζέλος τονίζει στην Ερώτησή του ότι «επί τρεις ολόκληρους μήνες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί την συνεχή ανακύκλωση πολιτικών ψευδών ή έστω ψευδαισθήσεων που διακινεί η ίδια η κυβέρνηση» σχετικά με την πορεία των περιλάλητων διαπραγματεύσεων. Την κατηγορεί ότι «δεν κατανόησε τους διεθνείς συσχετισμούς και τον τρόπο λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων», υποστηρίζει ότι εξαιτίας των χειρισμών της η ελληνική οικονομία «έχει υποστεί ήδη τεράστια βλάβη», συνεχίζεται η «υπονομευτική για τη χώρα περίοδος αβεβαιότητας», «η χώρα δεν έχει στρατηγικό πλαίσιο»και «βρίσκεται αιχμάλωτη των εσωτερικών συσχετισμών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ετερόκλητης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ».
Παραπέρα, σε δήλωσή του ο Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότιδεν επιδεικνύει «ίχνος κυβερνητικής διάθεσης για συναίνεση, έστω για αλληλοενημέρωση με την αντιπολίτευση και όσους χειρίστηκαν προγενέστερες φάσεις μιας δύσκολης και τότε πράγματι σκληρής εξωτερικής - και όχι εσωτερικής, για επικοινωνιακή χρήση - διαπραγμάτευσης», διεκδικώντας προφανώς κάποιο ρόλο (έστω συμβούλου) για τον εαυτό του και το ΠΑΣΟΚ στο σημερινό στάδιο διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Τέλος, επιμένει ότι «ο πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και - αν το κρίνει αναγκαίο - τους αρχηγούς των κομμάτων».
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget