ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Προπαγάνδα στα μέτρα της επόμενης μέρας

Μπορεί ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κορωνάκης, να προτρέπει μέσω συνέντευξής του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης σε εγκατάλειψη των «ψευδών στρατοπεδεύσεων», δεν φαίνεται ωστόσο να βρίσκει ανταπόκριση καθώς η διαφαινόμενη αντιλαϊκή συμφωνία, αλλά και το ενδεχόμενο ρήξης, που δεν έχει εκλείψει εντελώς, προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος. Αντιδράσεις που σχετίζονται και με την προσπάθεια χειραγώγησης του λαού στην όποια εξέλιξη υπαγορεύσουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης αλλά και με τη διασφάλιση της παρουσίας τους στο αστικό πολιτικό σκηνικό στο πλαίσιο και της γενικότερης αναμόρφωσής του.
Στο πλαίσιο αυτό κλιμακώνει τις επικριτικές του παρεμβάσεις ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, που σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» δηλώνει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί με εργαλείο την κυβέρνηση να αλλάξει θετικά την κοινωνία τότε, «το καλύτερο που θα έχουμε να κάνουμε είναι να αφήσουμε την κυβερνητική σκυτάλη».
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Αγορά» αναφέρει ακόμα, συντηρώντας αυταπάτες στον κόσμο που απευθύνεται, πως «αν στόχος των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι να βάλουν την ιστορική ελληνική Αριστερά να "λερώσει" τα χέρια της μέσα σε μια συμφωνία αντεργατικού και νεοφιλελεύθερου "βούρκου", προκειμένου να πνίξουν κάθε αριστερή προοπτική για τις επόμενες δεκαετίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, χτυπούν λάθος πόρτα» και πως «μια συμφωνία με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι συμβατή με το ριζοσπαστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις κυβερνητικές προγραμματικές δεσμεύσεις».
Στα ζητούμενα του κεφαλαίου παρά τις εμφανιζόμενες διαφορές
Νέα παρέμβαση έκανε και ο Γ. Μηλιός, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με την οποία προτρέπει την κυβέρνηση να εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του ελληνικού Δημοσίου και αν αυτοί απαιτούν συνέχιση της λιτότητας τότε να καθυστερήσει την πληρωμή των υποχρεώσεων προς τους δανειστές. «...καθυστέρηση πληρωμών μέχρις ότου υπάρξει συμφωνία. Πάντα εντός της ζώνης του ευρώ», εισηγείται.
Απ' την πλευρά του ο βουλευτής Αλ. Μητρόπουλος επιμένει για δημοψήφισμα «προ πάσης συμφωνίας» με τους δανειστές. «Θα είναι δύσκολο το θέμα σε περίπτωση που οι δανειστές δεν κάνουν πίσω. Η ρήξη θα είναι τραγωδία για τη χώρα», ανέφερε στον ΑΝΤ1, και πρόσθεσε «Προ πάσης συμφωνίας, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για να διαγράψει το χρέος, για να καταργήσει τους εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου, προ πάσης συμφωνίας πρέπει να δώσει την έγκρισή του ο ελληνικός λαός».
Ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης υπέδειξε να σταματήσει η πολυφωνία γιατί δεν βοηθά την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, προεξόφλησε ωστόσο ότι η κυβέρνηση πάει σε συμφωνία και όχι σε ρήξη. Μιλώντας σε ΣΚΑΪ και ΣΤΑΡ υποστήριξε πως «η πολυφωνία και η πολυγλωσσία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, δεν βοηθά ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διαπραγμάτευση». Το μήνυμα βεβαίως απευθυνόταν και στο λαό, να κάτσει «φρόνιμα» εν αναμονή της συμφωνίας με απόκρυψη του αντιλαϊκού της χαρακτήρα. «Ο ελληνικός λαός δείχνει εμπιστοσύνη στον Τσίπρα και την κυβέρνηση», προσθέτοντας με νόημα πως «σε μια διαπραγμάτευση έχει μεγάλη σημασία να διεκδικείς (...) Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζεις και μέχρι "πού σε παίρνει"».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget