Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για τους πλειστηριασμούς και τα προαπαιτούμενα - Η τοποθέτηση του ΚΚΕ (VIDEO)

Με την fast track διαδικασία του «κατεπείγοντος» συζητείται από το πρωί της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα άλλα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί απόψε με την ψηφοφορία.
Η τοποθέτηση του ΚΚΕ
Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος ανακοίνωσε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των διατάξεων για τους πλειστηριασμούς, το φόρο στο κρασί και τις εκατό δόσεις.
«Η κυβέρνηση με την πολιτική της υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου και θυσιάζει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, ακολουθεί, δηλαδή, την ίδια πολιτική που είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και τουΠΑΣΟΚ », σημείωσε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία θα ψηφιστεί και αυτό το νομοσχέδιο, έκανε λόγο για «ένα νέο επεισόδιο αυταρχισμού» για να μη γίνει επί της ουσίας συζήτηση για τον αντιλαϊκό του χαρακτήρα.
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν έχει στόχο να ανακουφίσει τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά, αλλά να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όπως είπε, με το νομοσχέδιο αίρονται τα όποια ανεπαρκή μέτρα προβλέπονταν για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πρόσθεσε ότι στον αντίποδα βρίσκεται η πρόταση νόμου του ΚΚΕ που δίνει απάντηση στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Για το φόρο στο κρασί, υπογράμμισε ότι θα τον πληρώσουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επίσης χαρακτήρισε υποκρισία το ενδιαφέρον των άλλων κομμάτων για τους οινοπαραγωγούς, όταν έχουν αποδεχθεί την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Για τη ρύθμιση σχετικά με τις εκατό δόσεις, επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση την έκανε χειρότερη. 
«Η σκληρή διαπραγμάτευση έγινε για τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων», ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ενώ παράλληλα ανέδειξε τη διέξοδο. «Σήμερα μετά την απεργία της 12ης Νοέμβρη και της μεγάλης κινητοποίησης της εργατικής τάξης και του λαού μας προβάλλει ως ρεαλιστικότητα και αναγκαιότητα η πρόταση του ΚΚΕ για οργάνωση της πάλης για συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές». 
«Χαιρετίζουμε αυτούς που σήμερα είναι στους δρόμους και βροντοφωνάζουν ''όχι στους πλειστηριασμούς'', ''κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη'', ''κάτω οι φόροι'', είμαστε μαζί τους» τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου. «Αρκετά έχουν τραβήξει οι αμπελουργοί από την ΚΑΠ της ΕΕ, από τους εκμεταλλευτές μεγαλέμπορους και βιομήχανους που παίρνουν τζάμπα τη σοδειά και κάνουν μήνες να τους πληρώσουν» υπογράμμισε σχετικά με την Επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων
Ως επίτευγμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς» παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ ανέδειξε ότι η αγωνία της κυβέρνησης είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη. (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)
Επιστρατεύοντας τερατώδη ψέματα, ο ειδικός αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ,Νεκτάριος Σαντορινιός, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «ταξική επιλογή» για να προστατευθούν οι λαϊκές κατοικίες και να σταματήσουν να επιβραβεύονται οι κακοπληρωτές. «Είπαμε κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, δεν είπαμε καμία βίλα στα χέρια τραπεζίτη», ισχυρίστηκε προκλητικά.
Για την επιβολή φόρου στο κρασί, ισχυρίστηκε ότι θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση με τους «θεσμούς».
Ο ειδικός αγορητής της ΝΔ Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι περιορίζεται δραματικά η προστασία της πρώτης κατοικίας και ζήτησε από την κυβέρνηση να πει την αλήθεια. Ωστόσο, κινήθηκε στο ίδιο αντιλαϊκό πλαίσιο που καθορίζουν τα συμφέροντα των τραπεζών, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να βελτιωθεί αυτό το βάρβαρο νομοσχέδιο. «Να εκμεταλλευθούμε τις ελάχιστες αυτές ώρες για να προσπαθήσουμε το χείριστο αυτό νομοθέτημα να το κάνουμε κατά το δυνατόν καλύτερο μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας».
Ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος με αφορμή την κριτική προς το νομοσχέδιο, βρήκε την ευκαιρία για να καταφύγει στον πρωτόγονο αντικομμουνισμό του τύπου οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια. «Καταλήγετε σε αυτό που πιστεύουν καπιταλιστές και κομμουνιστές ''κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη''», είπε, απευθυνόμενος τάχα προς την κυβέρνηση. Επίσης, χαρακτήρισε την επιβολή φόρου στο κρασί «αντεθνικό» μέτρο, ενώ κατέφυγε στην προσφιλή τακτική των φασιστών, μιλώντας για «λαμόγια» και «λωποδύτες», αλλά άφησε έξω από το κάδρο τους μονοπωλιακούς ομίλους.
Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλοςανακοίνωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για διατάξεις του νομοσχεδίου. Η κριτική που άσκησε προς την κυβέρνηση ήταν ότι υπονομεύει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου. Με αφορμή τα «κόκκινα» δάνεια, υποστήριξε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραδόθηκε στο κουαρτέτο, ενώ δεν έκρυψε τον καημό του μήπως τα επιχειρηματικά δάνεια καταλήξουν σε ξένα fuds. Mε αφορμή την επιβολή φόρου στο κρασί, έκανε λόγο για αφελληνισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας. «Έχετε αναλάβει την υποχρέωση προς την τρόικα να τελειώσετε με τις ελληνικές επιχειρήσεις», ανέφερε.
Ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευσή της δεν φέρνει αποτελέσματα, καθώς και ότι «ξεπούλησε» τις ελληνικές τράπεζες.
Ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζήτησε να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν το φόρο στο κρασί, τα οποία και αυτά προφανώς θα πληρώσει η λαϊκή οικογένεια.
Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης πρότεινε να υιοθετηθούν ισοδύναμα αντιλαϊκά μέτρα, όπως η περικοπή όλων των συντάξεων που υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ, υποδαυλίζοντας τη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.
Τροπολογία για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση 
Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το μέτρο θα αντικατασταθεί από άλλα ισοδύναμα όπως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί, το τέλος στα τυχερά παιχνίδια και οι αυξήσεις στα Τέλη Κυκλοφορίας. 
Το βράδυ της Τετάρτης το νομοσχέδιο ψηφίστηκε στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Παραιτήθηκε ο Γ. Σακελλαρίδης - Θέμα για τον Ν. Νικολόπουλο
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παραιτήθηκε από βουλευτής. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας του ζήτησε να παραιτηθεί με αφορμή δημοσιεύματα που τον ήθελαν να μην παραβρίσκεται στη σημερινή ψηφοφορία.
Θέμα έχει προκύψει και με τον Νίκο Νικολόπουλο Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι θα πρέπει να παραδώσει την έδρα εάν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget