Ρωσία: Στρατιωτικός χάρτης που προβλήθηκε σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ «δείχνει» χερσαίες ρωσικές δυνάμεις στη Συρία

Ένα πλάνο, το οποίο προβλήθηκε σε ρεπορτάζ του δικτύου «Russia Today» (RT), αφήνει να εννοηθεί ότι μονάδα του ρωσικού πυροβολικού δρα στην επαρχία Χομςτης Συρίας, παρά το γεγονός ότι ο πρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτιν έχει διαψεύσει επανειλημμένα την παρουσία ρωσικών χερσαίων δυνάμεων στο συριακό έδαφος.
Το RT μετέδωσε χθες ένα ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Ρωσίας, την ίδια ημέρα που ήταν αφιερωμένη στις επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο συριακό έδαφος, παρόντος του προέδρου Πούτιν.
Στο ρεπορτάζ 15λεπτης διάρκειας εμφανίζεται, για μερικά δευτερόλεπτα, ένας χάρτης με τις «κινήσεις των συριακών ένοπλων δυνάμεων στον τομέα Μαχίν», στην επαρχία Χομς στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Μια θέση της «Ρεπουμπλικανικής Φρουράς», μιας επίλεκτης μονάδας του συριακού στρατού, είναι σημειωμένη στη Σαντάντ, επίσης στην επαρχία Χομς. Ωστόσο, νότια αυτής της πόλης και κοντά στην κοινότητα Χάμρατ, σημειώνονται δύο θέσεις με κωδικούς του ρωσικού στρατού: «5 Gabatr 120ής ABR 2A65 Msta B, έξι στοιχεία από τις 14.00 06/11/».
Στην ορολογία του ρωσικού στρατού, τα ακρώνυμα αυτά σηματοδοτούν συστοιχίες πυροβόλων διαμετρήματος 152 χιλιοστών, τύπου «Msta 2A65», που ανήκουν στην 120ή Ταξιαρχία Πυροβολικού του ρωσικού στρατού. Η συγκεκριμένη Ταξιαρχία εδρεύει στο Κέμεροβο, στη Σιβηρία.
Γύρω από τη Σαντάντ μαίνονται συχνά μάχες ανάμεσα στο συριακό στρατό και τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».
Πηγή στο συριακό στρατό είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «Ρώσοι σύμβουλοι βρίσκονται στη Σαντάντ για να παρέχουν συμβουλές στις συριακές ένοπλες δυνάμεις στη χρήση του πυροβολικού».
Ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,δήλωσε ότι «δεν είναι ειδικός στους στρατιωτικούς χάρτες»παραπέμποντας «στο υπουργείο Άμυνας». Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν απάντησε στις ερωτήσεις που έθεσε τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν υπάρχουν χερσαία στρατεύματα επί του πεδίου και Ρώσοι στρατιωτικοί δε διεξάγουν χερσαίες επιχειρήσεις», επέμεινε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. «Υπάρχουν τεχνικοί για την υποστήριξη των αεροπορικών δυνάμεων στην επιχείρησή τους», πρόσθεσε, αναφερόμενος στα πληρώματα εδάφους της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πούτιν είχε διαβεβαιώσει, όταν άρχισε η εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία από τη ρωσική ΠΑ εναντίον «των τρομοκρατών», ότι δε θα αναπτυχθούν χερσαίες δυνάμεις και ότι Ρώσοι στρατιωτικοί, που βρίσκονται στο συριακό έδαφος, εντέλλονται μόνο να φυλάσσουν τη ρωσική αεροπορική βάση στη Λαττάκεια (βορειοδυτικά) και τη ρωσική ναυτική βάση ανεφοδιασμού στην Ταρτούς. Αρκετά μακριά, από το σημείο που απεικονίζεται στο χάρτη... 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget