ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΔΙΕΚ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Στον αέρα παραμένουν οι σπουδαστές των Δημόσιων ΙΕΚ

Με μια αόριστη αναφορά ότι η σχολική χρονιά στα Δημόσια ΙΕΚ θα ξεκινήσει στις 25 Νοέμβρη απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας στο Σύλλογο Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), που πραγματοποίησε σήμερα κινητοποίηση. 
Οι σπουδαστές διεκδίκησαν: Άμεση έναρξη του εξαμήνου. Καμιά απουσία σε εργαζόμενους σπουδαστές, σε περίπτωση αναπληρώσεων, τις ώρες που εργάζονται. Κατάργηση της εγκυκλίου για την υποχρεωτική δωρεάν πρακτική. Πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση, ασφάλιση και πλήρεις αποδοχές με βάση το κατώτερο μεροκάματο του ανειδίκευτου εργάτη. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για αναλώσιμα και βιβλία. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για αναβάθμιση των σπουδών. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, απαντώντας στο επιχείρημα του Συλλόγου ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της χρονιάς έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει και η λήξη της, με αποτέλεσμα να πάει πίσω ο προγραμματισμός των σπουδαστών που θέλουν να βρουν δουλειά, σημείωσε ότι έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές των ΙΕΚ πως η χρονιά θα αρχίσει στις 25 Νοέμβρη.
Παράλληλα, οι σπουδαστές σημείωσαν ότι όταν αρχίσει η χρονιά οι όροι κάτω από τους οποίους θα γίνονται τα μαθήματα είναι δυσμενείς, δεδομένης της υποχρηματοδότησης. Τόσο σε αυτό το ζήτημα, όσο και στα υπόλοιπα αιτήματα που έθεσε ο ΣΥΣΔΙΕΚ, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι ...αναζητούνται τρόποι για την επίλυση των ζητημάτων...
Στο πλευρό των σπουδαστών βρέθηκε και το ΠΑΜΕ. Ο Πόλυς Τάκας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει ένα τεράστιο δώρο στους εργοδότες με την απλήρωτη πρακτική άσκηση, που έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη πολιτική της τζάμπα εργασίας, όπως αυτή υλοποιείται με τα voucher και τα 5μηνα.
Ο ΣΥΣΔΙΕΚ καλεί τους σπουδαστές να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη της χρονιάς, αλλά και για την υλοποίηση των συνολικότερων αιτημάτων τους. 
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget