Δίκη Χρυσής Αυγής: Περίεργη... «αμνησία» του ιδιοκτήτη της καφετέριας όπου έγινε η δολοφονία Φύσσα

Αίσθηση προκάλεσε στην έδρα του δικαστηρίου, στη σημερινή ακροαματική διαδικασία στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, η... κατάσταση αμνησίας που είχε καταπέσει ο Δημ. Δημητράκος. Ο μάρτυρας, αδερφός του ιδιοκτήτη της καφετέριας Κοράλι στο Κερατσίνι, έξω από το οποίο έγινε η επίθεση των χρυσαυγιτών στην παρέα του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, δούλευε στο μαγαζί.
Έξω από το μαγαζί του ακούγονταν ποδοβολητά όπως κατέθεσε αλλά... αυτός δεν ξέρει τίποτα καθώς δεν θυμόνταν τίποτα, αφού μάζευε το μαγαζί και απλά, έριξε μια ματιά στο δρόμο... Αυτό είπε λίγο ως πολύ στο δικαστήριο, με αποτέλεσμα την αντίδραση της Προέδρου Μ. Λεπενιώτη: «Προκαλεί εντύπωση η θέση σας για ένα περιστατικό που συνέβη έξω από το μαγαζί σας και συνεχίσατε να κάνετε τη δουλειά σας. Σας άφηναν αδιάφορο όσα συνέβησαν έξω από το μαγαζί σας. Είναι εντυπωσιακό να μην ενδιαφέρεστε για το τι συνέβη». Ακόμα και η εισαγγελέας Αδ. Οικονόμου σχολίασε: «Μα δε θυμάστε τίποτε... συνέβη ένα τόσο σημαντικό γεγονός και λέτε ότι δεν είχατε καν την περιέργεια»...
Ο μάρτυρας Δημ. Δημητράκος με βασικό μότο απαντήσεων «δεν θυμάμαι» θυμήθηκε τελικά, ότι το βράδυ της δολοφονίας, ο Παύλος Φύσσας με την παρέα του ήταν στην καφετέρια. Δεν είδε κανένα διαπληκτισμό ή λογομαχία μεταξύ των θαμώνων. Μετά το τέλος του αγώνα και όταν βγήκε για να πάει τα σκουπίδια στον κάδο, είδε την παρέα του μουσικού και τους ρώτησε τι συμβαίνει. Τότε ένας από την παρέα δείχνοντας προς την Κεφαλληνίας, του είπε: «Οι φασίστες δεν μας αφήνουν να κυκλοφορούμε στη γειτονιά μας». Ο μάρτυρας κοίταξε απέναντι και είδε όπως κατέθεσε κάτι φιγούρες, δεν θυμόταν πόσοι ήταν, γύρω στους 4... Επίσης, θυμήθηκε ότι γνωρίζει τον κατηγορούμενο Γ. Αγγο, δεν ξέρει όμως αν έχει σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
Στο ίδιο μήκος με τον αδερφό του ήταν και η κατάθεση του ιδιοκτήτη της καφετέριας Κοράλι, Παν. Δημητράκου που έκανε άλμα... ξεπερνώντας στα «δεν ξέρω» και τον αδερφό του. Η Εισαγγελέας, έφτασε στο σημείο ακούγοντας τον, να ρωτήσει «αν έχει απειληθεί από κάποιον, αν φοβάται»... Η έδρα του επισήμανε διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα όσα είχε πει στις προηγούμενες καταθέσεις του. Ο μάρτυρας είπε στο δικαστήριο ότι το επίμαχο βράδυ μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα ο αδελφός του τον ενημέρωσε για «κάποια παρεξήγηση» με «κάτι μαυροντυμένους» και κάποια «ένταση», τονίζοντας πως αυτός δε βγήκε καθόλου από το μαγαζί...

Νωρίτερα ο Παν. Δημητράκος δήλωσε ότι επειδή ακούγεται πως το μαγαζί του «είναι άντρο χρυσαυγιτών» θέλει να δηλώσει πως «ποτέ δεν ήταν άντρο κανενός και αυτοί που τα λένε αυτά θα ήθελα να σταματήσουν να τα λένε». Μάλιστα όταν ρωτήθηκε «Ποιός σας το είπε αυτό;» απάντησε ότι έχει ακουστεί και στο δικαστήριο. Η πρόεδρος του ζήτησε ονόματα αλλά ο μάρτυρας δεν απάντησε.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget