Ευκλ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση πάει καλά με τον οδικό της χάρτη

Ως επίτευγμα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» με τους «θεσμούς» παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ.Τσακαλώτος τις διατάξεις για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νέο αντιλαϊκό νομοσχέδιο.
Τη στιγμή που οι διατάξεις για τους πλειστηριασμούς στρώνουν το έδαφος για να βγει μαζικά στο σφυρί η λαϊκή κατοικία, αίροντας την όποια προστασία υπήρχε, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι προστατεύονται τα χαμηλά και μεσαία υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς και οι «υψηλές μεσαίες τάξεις».
Δείχνοντας ότι η αγωνία της κυβέρνησης είναι η επίτευξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, σημείωσε ότι η «κυβέρνηση πάει καλά με τον οδικό της χάρτη», ενώ στο μεταξύ τσακίζει με τους απανωτούς αντιλαϊκούς νόμους το λαό. Σύμφωνα με τον Ευκλ. Τσακαλώτο, αυτός ο «οδικός χάρτης» περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και της αξιολόγησης για να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και να μπουν οι βάσεις για την έξοδο από την κρίση. 
«Είναι προς τιμήν μας -πρόσθεσε- ότι αυτή η ανακεφαλαιοποίηση συνδυάζεται με την αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων»! Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε, έχει «μια ολοκληρωμένη πολιτική που προσπαθεί να ελευθερώσει τη συμπιεσμένη ζήτηση που υπάρχει σε αυτή την οικονομία», «να μπορούν οι επενδυτές να ξαναεπενδύσουν», να «έχουμε το χώρο και το χρόνο να ξεδιπλωθεί η στρατηγική μας για την ανάπτυξη που θα παρουσιάσουμε στους θεσμούς το Μάρτη».
Συνδέσεις Ειδήσεων: 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget