Τη Ν. Υόρκη στοχοποιεί νέο βίντεο τζιχαντιστών

Έξαρση της τρομοϋστερίας και της αστυνομοκρατίας προκαλεί στις ΗΠΑ, νέο εξάλεπτο βίντεο τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους», που συμπεριλαμβάνει στιγμιότυπα από τις προετοιμασίες ενός επίδοξου βομβιστή αυτοκτονίας στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης, διαμηνύοντας ότι η αμερικανική μεγαλούπολη παραμένει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων.
Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Ν. Υόρκης επιβεβαίωσε την ύπαρξη του βίντεο, που συμπεριλαμβάνει και σκηνές από το Παρίσι και το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ωστόσο, ότι οι Αρχές της πόλης παραμένουν σε εγρήγορση και συνεχίζουν να συνεργάζονται με το FBI, τις μυστικές και τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Επιπλέον, ανήγγειλε την ενίσχυση και ανάπτυξη νέων ομάδων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διάφορα σημεία της Ν. Υόρκης.
Παράλληλα, ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάσιο, δήλωσε πως οι κάτοικοι της πόλης «δεν εκφοβίζονται, ούτε τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν να ζουν και να απολαμβάνουν τη ζωή τους, στην σπουδαιότερη πόλη του κόσμου».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής οργάνωσης SITE, με έδρα το Μέριλαντ, που παρακολουθεί τις δραστηριότητες ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, στο βίντεο διάρκειας έξι λεπτών εμφανίζεται, μεταξύ άλλων, ένας άνδρας με δερμάτινο τζάκετ, που φαίνεται να έχει ζωστεί με εκρηκτικά και να κρατά στο χέρι μηχανισμό πυροδότησής τους, ενώ ακολουθούν πλάνα από την πλατεία Τάιμς Σκουέαρ και το κέντρο του Μανχάταν στη Ν. Υόρκη. Αμερικανοί ειδικοί σημειώνουν, πως κάποια από τα πλάνα της Ν. Υόρκης συμπεριλαμβάνονταν σε παλιότερο βίντεο, που είχε κυκλοφορήσει το «Ισλαμικό Κράτος» τον περασμένο Απρίλη, ωστόσο ο συνδυασμός τους με πλάνα από το Παρίσι δημιουργεί σαφέστατες απειλές για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικάνικη μεγαλούπολη.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget