Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» προς το Δήμο Βόλου για την πολιτική προστασία

Ερώτηση σχετικά με την πολιτική προστασία, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσηςστον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Συγκεκριμένα, υπενθυμίζοντας τις δραματικές στιγμές που αντιμετώπισε ο Βόλος, τον περσινό χειμώνα με το χιονιά που παρέλυσε την πόλη βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την προστασία και τη ζωή των κατοίκων, ρωτούν τη Δημοτική Αρχή τι μέτρα έχει λάβει για φέτος, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα.
Μεταξύ άλλων, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει την «αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που με την απουσία πόρων, έργων - υποδομών και προσωπικού μετατρέπουν και το δήμο μας σε "ανοχύρωτη πόλη". Τα προβλήματα αυτά είναι οι επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, που θυσιάζει στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και τα απαραίτητα κονδύλια για την πολιτική προστασία».
Καταγγέλλει επίσης την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση που καταγράφεται στις υπηρεσίες, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του διευθυντή πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων με αντικείμενο το σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό για την περίοδο 2015 - 2016, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοέμβρη, στο Βόλο.
Προσθέτει ότι: «Για τη νέα περίοδο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, δεν έχει πιστωθεί από το υπουργείο στον κωδικό της πολιτικής προστασίας ούτε ένα ευρώ, με συνέπεια να υπάρχει προβληματισμός για την προμήθεια ακόμη και των βασικών, όπως καύσιμα για τα εκχιονιστικά, αλάτι κ.ά. Χαρακτηριστικό στοιχείο των ελλείψεων, σε υποδομές και σε προσωπικό, είναι η αναλογία,των λιγοστών, 15 μηχανημάτων προς δύο χειριστές.
Επίσης, σύμφωνα με τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, ο Δήμος Βόλου για να αντιμετωπίσει έντονα καιρικά φαινόμενα, έναν επερχόμενο χιονιά, διαθέτει μόνο 10 μηχανήματα (υδροφόρες, εκσκαφείς και φορτηγά) και λίγους (μόνο 10) τόνους αλάτι, ελάχιστα για τις ανάγκες του δήμου που οι κεντρικές αρτηρίες - δρόμοι είναι δεκάδες χιλιόμετρα, ενώ η έκτασή του αγγίζει περίπου τα 400 τ. χμ., με αστικές, ημιαστικές και αγροτικές περιοχές.
Την επικίνδυνη αδυναμία αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων ή άλλων φυσικών καταστροφών συμπληρώνουν εκτός από τις τεράστιες ελλείψεις, σε υποδομές και εγκαταστάσεις, η ανεπάρκεια στη συντήρηση και στην επισκευή του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς επίσης και οι ελλείψεις σε προσωπικό σε άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με την πολιτική προστασία.
Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

  • Τι μέτρα έχει πάρει για να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες πολιτικής προστασίας ενόψει της επερχόμενης χειμερινής περιόδου;
  • Πόσα χρήματα από τον προϋπολογισμό του δήμου προορίζονται για την προστασία των κατοίκων από έντονα καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές;
  • Τι πολιτικές πρωτοβουλίες έχει πάρει για να καλυφθούν άμεσα όλες οι ελλείψεις:
  • Με την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των υπαρκτών αναγκών στις υπηρεσίες που συνδράμουν για την πολιτική προστασία;
  • Για τον εξοπλισμό των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας με σύγχρονα μέσα και υποδομές, καθώς επίσης για τη συντήρηση των υπαρχόντων;
  • Για την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό εν όψη και της φετινής χειμερινής περιόδου, προκειμένου και στο Βόλο να καλυφθούν οι ανάγκες προστασίας από ακραία καιρικά φαινόμενα;».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget