ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ Ανοίγει η συζήτηση για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος

Στον απόηχο των αναταράξεων που προκλήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό με τις αποπομπές από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ των Στ. Παναγούλη και Ν. Νικολόπουλουαντίστοιχα, αλλά και την αποχώρηση του Γ. Σακελλαρίδη που παρέδωσε την έδρα του, η μείωση του αριθμού των κυβερνητικών βουλευτών φαίνεται να ανοίγει ξανά τη συζήτηση περί διεύρυνσης του κυβερνητικού σχήματος.
Παρά την προσπάθεια τόσο του γραμματέα της ΚΕ, Π. Ρήγα, όσο και της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνιας Σβίγκου, να κλείσουν μια τέτοια συζήτηση, αυτή έχει για τα καλά ανοίξει στο εσωτερικό κυβέρνησης και κόμματος, όπως παραδέχεται και ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης.
Ετσι, ο Π. Ρήγας δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «εκείνοι που το επιδιώκουν, πρέπει να ξεχάσουν πως θα υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα τους συμπεριλαμβάνει», έσπευσε ωστόσο να κάνει μια συμπλήρωση που αφήνει ένα παράθυρο συνεργασίας ανοιχτό... αν υπάρξει «αλλαγή ρότας»: «Οσο δεν αλλάζουν ρότα και παραμένουν δημαγωγοί, αντιφατικοί και στην υπηρεσία συμφερόντων, χωρίς να παίρνουν την ευθύνη των επιλογών τους, δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας».
Η δε Ράνια Σβίγκου δήλωσε (STAR) ότι «αυτό που θα βλέπουμε τις επόμενες μέρες, είναι όνειρα θερινής νυκτός περί μιας οικουμενικής κυβέρνησης».
Διαφορετική άποψη έχει ο Δ. Παπαδημούλης, ο οποίος δήλωσε (ρ/σ «Πρακτορείο»): «Από την πρώτη στιγμή, ο πρωθυπουργός είπε ότι εμείς είμαστε έτοιμοι και για τη διεύρυνση, είτε στο σύνολο της ασκούμενης πολιτικής, είτε και σε επιμέρους μεγάλα θέματα της υπάρχουσας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Σε ερώτηση αν ανησυχεί για το γεγονός ότι περιορίστηκε η κυβερνητική πλειοψηφία, απάντησε: «Φυσικά είναι κάτι που μας προβληματίζει και το παίρνουμε υπόψη μας».
Επιπλέον, προέτρεψε τα άλλα κόμματα να σταματήσουν να επιδίδονται σε «ρεσιτάλ μικροπολιτικής», λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ήπιο πολιτικό κλίμα και ουσιαστικό διάλογο.
Κατά τα λοιπά, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν το γνωστό «βιολί», ότι ο λαός τάχα ενέκρινε την αντιλαϊκή τους πολιτική. Ο Π. Ρήγας, αφού κατηγόρησε όσους «οδήγησαν τη χώρα μέχρι εδώ» ότι «κρύβονται», εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι δε θα υπάρξουν νέες «διαρροές» απ' την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποστηρίζοντας ότι «οι βουλευτές μας θα πρέπει όχι μόνο να δεχτούν, αλλά και να τιμήσουν το γεγονός πως γνωρίζαμε ακριβώς τι σήμαινε η επιλογή που κάναμε, όπως το γνώριζε και ο ελληνικός λαός».

Στην ίδια «γραμμή», η Ρ. Σβίγκου ισχυρίστηκε πως «οι βουλευτές που είναι αυτή τη στιγμή στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γνώση και της συμφωνίας η οποία ψηφίστηκε, όπως βέβαια τη συμφωνία γνώριζε και ο ελληνικός λαός και επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ για την υλοποιήσει»! Ταυτόχρονα, επιχείρησε να συντηρήσει αυταπάτες ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνητικό πρόγραμμα δεν εξαντλείται ούτε στην υλοποίηση, ούτε στη διαχείριση του μνημονίου» και ότι δε θα υπάρξουν νέα μέτρα, λέγοντας ότι «προαναγγέλλετε μέτρα τα οποία ακόμα δεν έχουμε δει»!

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget