ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ενταγμένες στις αντιλαϊκές επιδιώξεις της ΕΕ

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις προτάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την αλλαγή της νομοθεσίας των ευρωεκλογών:
«Οι προτάσεις που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο για την αλλαγή της νομοθεσίας των ευρωεκλογών, εντάσσονται στις επιδιώξεις της ΕΕ να προωθηθεί ακόμα πιο αποφασιστικά η επιθετική πολιτική του κεφαλαίου σε βάρος των λαών, να ενισχυθούν τα "ευρωπαϊκά κόμματα" και να τεθούν μεγαλύτερα εμπόδια στην έκφραση της λαϊκής θέλησης.
Πρόκειται για προτάσεις όπως:
-- Ορισμός "κοινής εκλογικής περιφέρειας" στην οποία θα εκλέγεται ένας αριθμός ευρωβουλευτών από ενιαία ψηφοδέλτια των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων σε όλη την ΕΕ, με ταυτόχρονη ανακήρυξη από τα ευρωκόμματα επικεφαλής - υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
-- Αναγραφή των ονομάτων των ευρωκομμάτων στα αντίστοιχα ψηφοδέλτια των εθνικών κομμάτων κάθε χώρας.
Με τις προτάσεις αυτές ("κοινή εκλογική περιφέρεια" σε επίπεδο ΕΕ, ενιαία ψηφοδέλτια ευρωκομμάτων κ.λπ.), επιχειρείται να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των λαών η ΕΕ, αυτή η διακρατική ένωση του κεφαλαίου. Επιχειρείται να αναστηλωθεί το ανύπαρκτο κύρος και η επιρροή των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων, του ίδιου του Ευρωκοινοβουλίου, σαν εργαλεία της ΕΕ για τη χειραγώγηση εργατικών - λαϊκών συνειδήσεων.
-- Παράλληλα, η πρόταση για ορισμό κατώτατου εκλογικού ορίου για την εκλογή ευρωβουλευτών από 3% ως και 5%επιδιώκει τον αποκλεισμό πολιτικών δυνάμεων που αντιπαρατίθενται στην ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική της, πρώτα και κύρια Κομμουνιστικών Κομμάτων.
-- Επικίνδυνη είναι και η πρόταση για επιστολική όσο και για ηλεκτρονική ψήφο, ακόμα και κατοίκων εκτός ΕΕ, στο όνομα της χαμηλής συμμετοχής των εργαζομένων και της νεολαίας, που οφείλεται στην αποστροφή για την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της κι όχι στον τρόπο ψηφοφορίας.
Η επιστολική και ηλεκτρονική ψήφος δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους νοθείας, παραβίασης της μυστικότητας, επηρεασμού της ψήφου κ.ά.

Οι επιδιώξεις των αστικών πολιτικών δυνάμεων να ενσωματώσουν τις λαϊκές αντιδράσεις και με τέτοιες μεθοδεύσεις, πρέπει να πέσουν στο κενό. Ο εργαζόμενος λαός έχει συμφέρον να καταδικάσει και να αντιπαλέψει την ΕΕ και την αντιλαϊκή της στρατηγική, να εγκαταλείψει τα κόμματα του κεφαλαίου και της αστικής διαχείρισης, να απορρίψει τις προτεινόμενες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, που έχουν ως στόχο τον εκβιασμό και τον εγκλωβισμό λαϊκών δυνάμεων».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget