Ειδικό τέλος για να ... χτιστούν νέα σχολεία!

Στις πλάτες του εργαζόμενου λαού που στενάζει από τη φοροληστεία και την ανεργία, φορτώνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου το κόστος για την ανέγερση σχολείων, προβάλλοντας ως πρόσχημα την κρίση και την αδυναμία της κεντρικής διοίκησης να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτούνται. Το βράδυ της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την επιβολή ειδικού τέλους για τα σχολεία, εμφανίζοντας το νέο χαράτσι ως τη μόνη ρεαλιστική και επιβεβλημένη λύση. Η απόφαση πέρασε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης της ΝΔ που διοικεί το δήμο. Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την πρόταση της Διοίκησης.
Το ειδικό τέλος που επιβλήθηκε είναι 0,30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για όλους τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους. Ο Δήμος υπολογίζει να έχει ετήσια έσοδα από το ειδικό τέλος, 1.175.000 ευρώ. Το επιχείρημα που προβλήθηκε για το νέο χαράτσι, ήταν ότι θα μπορούν κάθε 4 χρόνια να χτίζουν ένα καινούργιο σχολείο. Επίσης, εάν δεν κατασκευάζει το κράτος σχολεία, θα αυξάνουν το τέλος. Κι αν δεν βγαίνουν τα έξοδα συντήρησης, θα περάσουν στο «ανοιχτό σχολείο στην επιχειρηματικότητα» (καφέ και μπαρ τα απογεύματα στους σχολικούς χώρους), για να καλύπτουν τα έξοδα.
Η Διοίκηση του Δήμου επιβάλλει το νέο χαράτσι την ώρα που ο λαός τσακίζεται ήδη από την τρομερή άμεση και έμμεση φορολογία. Καλεί το λαό της περιοχής να πληρώνει διπλά και τρίδιπλα για τα ζητήματα της Παιδείας που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και αποκλειστικά κρατικής ευθύνης και αρμοδιότητας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Κατεύθυνση του κεφαλαίου, των κυβερνήσεών του, της ΕΕ είναι η αύξηση των πόρων της Τοπικής Διοίκησης, μέσα από την αυξανόμενη αντιλαϊκή επιδρομή. Πολιτική που με ζέση συνεχίζει η συγκυβέρνηση ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η απόφαση, είναι ενταγμένη στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής μέχρι το 2019 που μεταξύ άλλων προβλέπει κι άλλες αυξήσεις δημοτικών τελών, τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, ανταποδοτικότητα από αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς, ιδιωτικοποιήσεις, έργα για τα μεγάλα συμφέροντα, μονάδα λυματολάσπης, αιολικά πάρκα. Μπροστά σε αυτές τους τις ενέργειες και μεθοδεύσεις οφείλουμε να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα. Να ακυρώσουμε εδώ και τώρα το άθλιο χαράτσι με πρόσχημα τη σχολική στέγη. Να αντισταθούμε ενωμένοι, μέσα από συλλόγους και επιτροπές αγώνα στην ενιαία αντιδραστική πολιτική και να την ανατρέψουμε».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget