Ισραήλ: Οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντούν με αληθινές σφαίρες στις πέτρες των Παλαιστινίων!

Το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα να διευρύνει την εξουσιοδότηση για τη χρήση πραγματικών πυρών από τις δυνάμεις ασφαλείας εναντίον όσων πετούν πέτρες, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Η ισραηλινή κυβέρνηση «αποφάσισε να δώσει άδεια στις δυνάμεις επιβολής της τάξης να πυροβολούν με αληθινές σφαίρες εναντίον όσων πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ όταν απειλείται η ζωή ενός τρίτου προσώπου και όχι πλέον μόνον όταν απειλείται η ζωή ενός αστυνομικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σε στενή σύνθεση για να εγκρίνει την επιβολή αυστηρότερων μέτρων καταστολής εναντίον όσων πετούν πέτρες και αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, περιλαμβανομένων 13 -οι εννιά είναι ανήλικοι- που συνελήφθησαν τη νύχτα, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Αποφασίσαμε να επιβάλουμε πιο αυστηρές ποινές σε βάρος των ενηλίκων που πετούν πέτρες, με ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών κατ' ελάχιστον, καθώς και την έγκριση μεγαλύτερων προστίμων στους ανηλίκους και στους γονείς τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Οι ποινές αυτές θα ισχύουν «για όλους τους Ισραηλινούς πολίτες και τους κατοίκους του Ισραήλ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, που προφανώς αναφέρεται στους Παλαιστίνιους οι οποίοι ζουν στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και δεν έχουν την ισραηλινή υπηκοότητα.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget