Πληθαίνουν οι διεργασίες στη ΝΔ για τον επόμενο πρόεδρο

Σε κίνηση έθεσε τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτέμβρη και καθόρισε την προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, ενώ σε επόμενη συνεδρίασή της θα αποφασισθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών χωρίς να ξεκαθαρίζεται το πώς θα γίνει αυτή.
Οι υποψηφιότητες θα υποβάλλονται από την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 2 Οκτώβρη. Ο πρώτος -και μοναδικός μέχρι την Πέμπτη- που γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να ξεκαθαρίσουν κι άλλα στελέχη του κόμματος αν τελικά θα είναι υποψήφιοι.
Φαίνεται πως το ποιοι και πόσοι θα είναι υποψήφιοι θα κριθεί από τα ραντεβού που θα έχουν με τους πρώην προέδρους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Πέμπτη θα γινόταν συνάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον Κώστα Καραμανλή, η οποία τελικά αναβλήθηκε μετά τη διαρροή της στον Τύπο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη έγινε συνάντηση του Μάκη Βορίδη με τον Αντώνη Σαμαρά με αντικείμενο τις εξελίξεις στη ΝΔ.
Αρκετά στελέχη είναι σε στάση αναμονής, περιμένοντας από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ξεκαθαρίσει αν τελικά θα είναι υποψήφιος πρόεδρος. Ο ίδιος δεν το έχει αποκλείσει αν και διαφωνεί με την εκλογή προέδρου από τη βάση, διαδικασία που ίσως αλλάξει τελικά.
Γι' αυτό άλλωστε ο Κ. Μητσοτάκης έγραψε στο twitter «όσοι σκέφτονται να αλλάξουν τη διαδικασία εκλογής πρόεδρου καλά θα κάνουν να το ξεχάσουν», ενώ για τη φυσιογνωμία του κόμματος έγραψε πως «η Νέα Δημοκρατία έχει ταυτότητα και ας έχει ξεθωριάσει λίγο. Είναι το μεγάλο αστικό φιλελεύθερο κεντροδεξιό κόμμα».
Στάση αναμονής τηρεί και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Η υποψηφιότητά του έχει ακουστεί και έχει γραφτεί, ενώ ο ίδιος αποφεύγει να τοποθετηθεί για την ώρα. Ρωτήθηκε «εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ» και απέφυγε να απαντήσει καταφατικά ή αρνητικά, λέγοντας «είμαστε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παρουσιάσαμε μια πολύ σημαντική δράση που θέλουμε οι πολίτες να την αγκαλιάσουν. Μην το επισκιάσουμε αυτό», προσθέτοντας «έχουμε χρόνο και χώρο να πούμε τα υπόλοιπα».
Σαν πιθανοί υποψήφιοι φέρονται και οι Μανώλης Κεφαλογιάννης, Νίκος Δένδιας, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας και Κώστας Μπακογιάννης, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν επίσημα τοποθετηθεί αναμένοντας τις εξελίξεις.
Αντίθετα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ξεκαθάρισε πως θα είναι υποψήφιος αν είναι περισσότεροι των δύο οι υποψήφιοι πρόεδροι. Όπως δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», «εάν δεν είναι μόνοι, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε δεν αποκλείεται να είμαι κι εγώ ένας από τους συνυποψηφίους».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget