Ναυτικά γυμνάσια στην Ανατολική Μεσόγειο ανακοίνωσε η Ρωσία

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή, το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη, ναυτικών στρατιωτικών γυμνασίων στην Ανατολική Μεσόγειο, στο φόντο των ανησυχιών της Ουάσιγκτον σχετικά με μια εμφανή ενίσχυση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία.
«Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις διεξάγουν γυμνάσια στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, κάνοντας λόγο ιδίως για τρία πολεμικά πλοία.
«Περισσότερες από 40 ασκήσεις μάχης έχουν σχεδιαστεί», διευκρινίζεται ακόμη στο ανακοινωθέν, που αναφέρεται σε ασκήσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικής άμυνας. «Οι ασκήσεις αυτές συνάδουν με το σχέδιο εκπαίδευσης του ρωσικού στρατού που εγκρίθηκε το 2014», σημειώνεται στο ανακοινωθέν, που δεν αναφέρεται καθόλου στον πόλεμο στη Συρία, κάνοντας μάλλον λόγο για ασκήσεις «ρουτίνας». Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, το καταδρομικό «Moskva», ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, πέρασε σήμερα τα στενά του Βοσπόρου για να λάβει μέρος στα γυμνάσια αυτά στα οποία συμμετέχουν ακόμη ένα αποβατικό σκάφος και ένα αντιτορπιλικό. Τα γυμνάσια, που αναμένεται να διεξαχθούν στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στο συριακό λιμάνι Ταρτούς και στην Κύπρο, πραγματοποιούνται ενώ ο συριακός στρατός χρησιμοποίησε για πρώτη φορά χθες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παρέλαβε από τη Ρωσία, σε μια νέα ένδειξη της αυξημένης υποστήριξης που παρέχει η τελευταία στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Ανησυχίες από Γαλλία - Βρετανία
Πάντως η ενεργότερη στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στις εξελίξεις στη Συρία έχει ανησυχήσει τις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Γαλλία και Βρετανία εξέφρασαν ανησυχίες για μία «πολύ σημαντική» αύξηση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το Βρετανό ομόλογό του στο Παρίσι. Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αναμένεται να συναντήσει το Βρετανό ομόλογό του Φίλιπ Χάμοντ το απόγευμα.
Οι δυο τους θα συναντήσουν αργότερα σε δείπνο το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και την επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget