Γ. Κατρούγκαλος: Τα «ισοδύναμα» θα κρίνουν τη μείωση των συντάξεων

«Κάνουμε τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού για να μη μειωθούν οι συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια». Αυτή την προκλητική δήλωση έκανε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη.
Ο υπουργός Εργασίας, σε ένα ρεσιτάλ υποτίμησης της νοημοσύνης εργαζομένων και συνταξιούχων, ισχυρίστηκε ότι προωθεί την κατεδάφιση του όποιου δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα απέμεινε στο Ασφαλιστικό και την ιδιωτικοποίησή του για να μη μειωθούν οι συντάξεις που προβλέπουν τα μνημόνια, όπως το τρίτο κατά σειρά το οποίο υπερψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, με το οποίο οι συντάξεις καρατομούνται σε συνδυασμό με τη διατήρηση και των άλλων δυο μνημονίων. Δηλαδή πετσοκόβει το Ασφαλιστικό για το καλό των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων!!! 
Ουσιαστικά, ο υπουργός προαναγγέλλει και το σάρωμα του Ασφαλιστικού και μειώσεις στις συντάξεις.
Για να ρίξει παράλληλα «στάχτη στα μάτια» των ασφαλισμένων, με τη δήλωση αυτή παράλληλα ο υπουργός καλλιεργεί την αυταπάτη και τον εμπαιγμό περί «ισοδύναμων», που ουσιαστικά αποτελούν τον «πολιορκητικό κριό» για να περάσουν ανώδυνα οι νέες αιματηρές περικοπές και στις συντάξεις και συνολικά στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. «Ισοδύναμα» που σε πολλές περιπτώσεις θα είναι τα ίδια και χειρότερα με τα προβλεπόμενα του μνημονίου και απλά αντί να στα παίρνει το σύστημα από την μια τσέπη θα στα παίρνει από την άλλη.
Παράλληλα, με τη δήλωσή του ότι «εμείς επιδιώκουμε να μη μειωθεί καμία σύνταξη και μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα μειωθούν οι κατώτατες και οι μεσαίες συντάξεις οπωσδήποτε», ο Γιώργος Κατρούγκαλος επιχειρεί να «υπνωτίσει τις λαϊκές αντιδράσεις», να κερδίσει χρόνο για την απρόσκοπτη υλοποίηση των περικοπών και παράλληλα να καλλιεργήσει το νέο κοινωνικό αυτοματισμό και το «διαίρει και βασίλευε» μεταξύ των ασφαλισμένων, με βάση την παλαιότερη εκδοχή του ΠΑΣΟΚ «υπόγεια και ρετιρέ», «προνομιούχοι - μη προνομιούχοι». Μάλιστα, για να ενισχύσει τη λαϊκή εξαπάτηση προσδιόρισε ως κατώτερες συντάξεις τις κάτω από τα 1.000 ευρώ και ως μεσαίες ανάμεσα στα 1.000 με 1.500. Βέβαια, η πραγματικότητα, που είναι ήδη ζοφερή για τους συνταξιούχους καθώς η συντριπτική πλειοψηφία λαμβάνει συντάξεις πείνας, με τη διατήρηση των δυο μνημονίων και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα γίνει ακόμη εφιαλτικότερη και θα διευρυνθεί και σε όσους λαμβάνουν μια σύνταξη λίγο μεγαλύτερη, στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εξίσωσης προς τα κάτω όλων ανεξαιρέτως των συντάξεων και των παροχών. Πρόθεση της νέας συγκυβέρνησης, με βάση και το τρίτο μνημόνιο, είναι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης να ανέβει στα 67 έτη με ένα ελάχιστο επίπεδο σύνταξης που θα κινείται μέχρι τα 330 ευρώ περίπου και μετά τη συμπλήρωση του 67ου έτους ο δικαιούχος, εάν τα έχει καταφέρει και έχει δουλειά, θα λαμβάνει και ένα ελάχιστο επιπλέον ποσό ανάλογα με τα χρόνια και τις εισφορές που έχει καταβάλει. Συντάξεις σε επίπεδα φτωχοκομείου, μέσω του αρνητικού υπολογισμού, της μείωσης των ποσοστών αναπλήρωσης της σύνταξης, της δραστικής μείωσης και προοπτικά εξαφάνισης της επικουρικής σύνταξης, της επίθεσης στην καρδιά της κύριας σύνταξης, της σταδιακής κατάργησης του ΕΚΑΣ, της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα Ταμεία και της σαρωτικής μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης. Αυτά ακριβώς προωθεί και η λεγόμενη Επιτροπή Σοφών που έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας και η οποία θα νομιμοποιήσει με δήθεν τεχνοκρατικό, επιστημονικό μανδύα τις προειλημμένες αποφάσεις κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου για το Ασφαλιστικό.
Ούτε λεπτό χαμένο, ούτε στιγμή να μην απολέσουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι ΕΒΕ και οι αγρότες. Αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους με το ΠΑΜΕ και τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας. Να μη νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους τις αντιασφαλιστικές πολιτικές που δρομολογούνται. Να εμποδίσουν στους τόπους δουλειάς, παντού, τα αντεργατικά, βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου. Να μη γίνουν συνένοχοι στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget