Αύξηση του φόρου στο τσίπουρο ζητά η Κομισιόν

Να αυξηθεί ο φόρος στο τσίπουρο και στην τσικουδιά ζητά επί της ουσίας η Κομισιόν από την ελληνική κυβέρνηση μέσω της αυστηρής εφαρμογής της σχετικής κοινοτικής οδηγίας.
Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, θα πρέπει να είναι ίδιος ο φορολογικός συντελεστής για όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη και στην περίπτωση του τσίπουρου η Κομισιόν δεν θεωρεί ότι συντρέχουν λόγοι εξαίρεσης ή παρέκκλισης από την ερμηνεία της οδηγίας.
Κατά συνέπεια, τυχόν τροποποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το τσίπουρο θα σημάνει σημαντική επιβάρυνση τόσο στην φορολόγηση όσο και στην τελική τιμή πώλησης κι αυτό διότι σήμερα ο συντελεστής στο τσίπουρο είναι κατά 50% μειωμένος σε σχέση με το συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τα προϊόντα της αιθυλικής αλκοόλης.
Αν μάλιστα το τσίπουρο παρασκευάζεται χύμα από παραγωγούς αποστάκτες, τότε ο συντελεστής είναι στο 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης και άρα η μεγαλύτερη επιβάρυνση θα είναι στο χύμα τσίπουρο.
Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει μέσα σε δύο μήνες να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στην Κομισιόν αλλιώς κινδυνεύει να παραπεμφθεί στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget