Κόντρες-αυταπάτες και ξεκαθαρίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Κείμενο υπογραφών, με το οποίο καλεί στη δημιουργία «επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας», δημοσιοποίησε σήμερα η λεγόμενη «Αριστερή Πλατφόρμα».
Στην ουσία συνεχίζει την προσπάθεια να σπείρει αυταπάτες στο λαό ότι το πρόβλημα είναι αποκλειστικά το μνημόνιο και όχι η πολιτική που γεννά τα μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού, που σχετίζονται με την καπιταλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τη στρατηγική της, την οποία προσκυνούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι της «Αριστερής Πλατφόρμας». Άλλωστε, προτείνουν έξοδο από την Ευρωζώνη τώρα, δηλαδή προτείνουν την πολιτική της καπιταλιστικής Ελλάδας με εθνικό νόμισμα. Το κείμενο υπογράφουν 13 άτομα. 
Σε απάντηση, κύκλοι της κυβέρνησης σημείωναν ανάμεσα σε άλλα ότι «ο Π. Λαφαζάνης οριστικοποιεί την απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ», και ότι η θέση της «Αριστερής Πλατφόρμας» για επιστροφή στη δραχμή «μπορεί να αποτελεί θέση του Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ».
Στο πλαίσιο των εσωτερικών αντιθέσεων, κοινή δήλωση υπογράφουν 19 μέλη της ΚΕ τουΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να απορρίψει τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά και έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, πριν από οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Τα μέλη αυτά προέρχονται κυρίως από την «τάση 53+», γεγονός που ανακατεύει την τράπουλα στο κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξαν να μη ζητήσουν την υπογραφή του συγκεκριμένου κειμένου από μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτές, υπό το βάρος των εξελίξεων στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget