Γιάννης Δραγασάκης: Ατελής η συμφωνία μέχρι την ρύθμιση του χρέους

Η συμφωνία θα είναι ατελής μέχρι να υπάρξει ρύθμιση του δημόσιου χρέους υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης μιλώντας στην ΕΡΤ, επιβεβαιώνοντας την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι ο λαός θα εκβιάζεται συνεχώς να κάνει νέες θυσίες για την επίτευξη των στόχων της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
«Μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο και εξυπηρετήσιμο, ανεξάρτητα των μέσων» συμπλήρωσε ο Γ. Δραγασάκης εκτιμώντας ότι η σχετική συζήτηση με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.
Ξεκαθάρισε ότι με την πρώτη δόση του νέου δανείου, η οποία όπως εκτίμησε θα υπερβαίνει τα 25 -27 δισ. θα πληρωθούν δόσεις προηγούμενων δανείων και μέρος των χρημάτων που οφείλει το κράτος στους ιδιώτες. Σε ότι αφορά το Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, ισχυρίστηκε ότι ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων θα είναι ελληνικός ενώ καλλιέργησε την αυταπάτη των αντισταθμιστικών μέτρων για τις επιπτώσεις του βάρβαρου μνημονίου για τους αγρότες και τα νησιά που όπως είπε πλήττονται περισσότερο. Υποστήριξε ακόμα ότι με το μνημόνιο εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των τραπεζών και ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος να γίνει με ταυτόχρονη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων». Καλλιεργώντας το κλίμα του «μνημονιακού μονόδρομου» που η κυβέρνηση προβάλλει ισχυρίστηκε ότι δεν συμφέρει κανέναν να ανατραπεί η συμφωνία αφού όπως είπε «θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για όλους».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget